current views are: 8

4 Ιανουαρίου 2016
Δημοσίευση16:26

Κατρούγκαλος για ασφαλιστικό: Αρχίζει από αύριο σκληρή διαπραγμάτευση

Στον πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο παρέδωσε το σχέδιο της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος.

Δημοσίευση 16:26’

Στον πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο παρέδωσε το σχέδιο της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος.

Στον πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο παρέδωσε το σχέδιο της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος

Αστειευόμενος,  ο κ. Κατρούγκαλος σχολίασε ότι «αισθάνομαι καλά γιατί το κείμενο γράφηκε εδώ και δεν ήρθε μεταφρασμένο». 

Στη συνέχεια επεσήμανε πως «από αύριο αρχίζει σκληρή διαπραγμάτευση και ελπίζουμε ότι αυτή η διαβούλευση θα αντανακλά τη βούληση της κοινωνίας, δηλαδή ότι δεν θα ανεχθεί κανείς μειώσεις κύριων συντάξεων».

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δήλωσε πως επιθυμεί να στείλει ένα μήνυμα προς τους εταίρους στην ΕΕ για τη διαπραγμάτευση. Συγκεκριμένα, είπε πως οι εταίροι είναι ανάγκη να λάβουν υπόψη τους, ότι το ασφαλιστικό αποτελεί την καρδιά του κοινωνικού κράτους σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Ο Προκόπης Παυλόπουλος πρόσθεσε ότι οι λύσεις που πρέπει να προκύψουν είναι ανάγκη να ανταποκρίνονται στην έννοια της δικαιοσύνης. Υπογράμμισε ακόμη ότι το ασφαλιστικό σύστημα στηρίζεται στην ανταποδοτικότητα. «Έτσι», σημείωσε «δεν είναι δυνατόν οι συντάξεις να είναι κάτω από τις εισφορές που οι εργαζόμενοι κατέβαλαν τόσα χρόνια».

«Τα ισοδύναμα πρέπει να αντιμετωπισθούν και υπό αυτό το πρίσμα», είπε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας. Άλλωστε κατέληξε λέγοντας πως ο ίδιος θέλει να πιστεύει ότι οι ελληνικές θέσεις και θυσίες του λαού θα γίνουν κατανοητές.

Τέλος ο κ. Κατρούγκαλος είπε ότι συμμερίζεται την άποψη του Προέδρου της Δημοκρατίας, δηλαδή ότι το κοινωνικός κράτος είναι στοιχείο της ταυτότητας της ΕΕ.


σχετικα αρθρα