Ψήφο κατά συνείδηση στον δεύτερο γύρο των εσωκομματικών εκλογών για την ανάδειξη του νέου προέδρου πρότεινε ο Απόστολος Τζιτζικώστας, τονίζοντας ότι «οι Νεοδημοκράτες δεν χρειάζονται ούτε γραμμές ούτε υποδείξεις ούτε καθοδήγηση».

«Θα αποφασίσουν με βάση τη συνείδησή τους και μόνο. Η ελεύθερη βούληση των Νεοδημοκρατών δεν πρέπει να χειραγωγείται και αυτό πρέπει να το σεβαστούμε όλοι και πρώτος εγώ» τόνισε από τη Θεσσαλονίκη, ανοίγοντας τα χαρτιά του για τη στάση που θα κρατήσει στις υποψηφιότητες Μεϊμαράκη και Μητσοτάκη.

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας έστειλε μήνυμα ενότητας της Νέας Δημοκρατίας, τονίζοντας ότι η τεράστια παρουσία των ψηφοφόρων και φίλων του κόμματος στον πρώτο γύρο των εκλογών, έστειλε μήνυμα συσπείρωσης και δυναμικής της παράταξης, ενώ κάλεσε και τώρα τους τους πολίτες να συμμετέχουν στις εκλογές του δεύτερου γύρου.

Παράλληλα, ευχαρίστησε τους φίλους της Νέας Δημοκρατίας σε όλη την Ελλάδα «για όσα ανέδειξαν με την υποψηφιότητά μου, για μια ΝΔ ανοιχτή το διάλογο, σύγχρονη και νέα, μακριά από τον λαϊκισμό», αφήνοντας παράλληλα αιχμές για «συμφωνίες πίσω από κλειστές πόρτες και συναλλαγές κάτω από τραπέζι».

«Παραμένω πιστός σε αυτές τις αρχές και θα συνεχίσω να μάχομαι με όλες μου τις δυνάμεις, όποια και αν είναι η επιλογή της βάσης για να καταφέρουμε να φτάσουμε σε μια μεγάλη κεντροδεξιά Παράταξη» κατέληξε ο Απόστολος Τζιτζικώστας.  

Ολόκληρη η δήλωση του κ. Τζιτζικώστα:

Θέλω να ευχαριστήσω τους 400.000 φίλους της παράταξής μας που συμμετείχαν στον πρώτο γύρο των εκλογών για την ανάδειξη του νέου Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας.

Η παρουσία τους έστειλε ένα ξεκάθαρο μήνυμα συσπείρωσης, ενότητας και δυναμικής της παράταξής μας.
Τους καλώ τώρα να συμμετέχουν και πάλι μαζικά στον δεύτερο γύρο των εκλογών, την ερχόμενη Κυριακή.

Παράλληλα, θέλω να ευχαριστήσω τους φίλους της ΝΔ σε όλη την Ελλάδα που πίστεψαν και στήριξαν όσα ανέδειξα για την παράταξή μας με την υποψηφιότητά μου:

Για μια Νέα Δημοκρατία με διαφορετική νοοτροπία, ανανεωμένη και σύγχρονη, ανοιχτή στο διάλογο, συλλογική στις αποφάσεις της, αξιοκρατική στα όργανά της, αποφασιστική στην εφαρμογή της ιδεολογίας μας.

Για μια Νέα Δημοκρατία μακριά από το λαϊκισμό, τις συμφωνίες πίσω από κλειστές πόρτες και τις συναλλαγές κάτω από το τραπέζι.
Παραμένω πιστός σε αυτές τις αρχές και στη σταθερή θέση μου ότι η δύναμη αυτής της παράταξης είναι ο κόσμος της και ότι οι Νεοδημοκράτισσες και οι Νεοδημοκράτες δεν χρειάζονται ούτε γραμμές, ούτε υποδείξεις, ούτε καθοδήγηση. Θα αποφασίσουν με βάση τη συνείδησή τους και μόνο. Η ελεύθερη βούληση των φίλων της παράταξής μας δεν πρέπει να χειραγωγείται. Και αυτό οφείλουν να το σεβαστούν όλοι και πρώτος εγώ.

Σε ό,τι με αφορά, θα συνεχίσω να μάχομαι με όλες μου τις δυνάμεις, από την πρώτη γραμμή της παράταξης, όποια και αν είναι η επιλογή της βάσης. Θα συνεχίσω να αγωνίζομαι για την ενότητα και για να καταφέρουμε να ξαναφτιάξουμε μια μεγάλη, σύγχρονη και ανοιχτή Κεντροδεξιά Παράταξη, που συνομιλεί και πάλι με την κοινωνία.