current views are: 6

5 Ιανουαρίου 2016
Δημοσίευση13:04

Δυσαρέσκεια Μαξίμου για την «ατζέντα» Πιτσιόρλα στο Ελ. Βενιζέλος

Έντονη δυσφορία έχει προκαλέσει στο πρωθυπουργικό περιβάλλον η αδικαιολόγητη επιμονή του προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ να πωληθεί το 30% του αεροδρομίου Ελ. Βενιζέλος.

Δημοσίευση 13:04’

Έντονη δυσφορία έχει προκαλέσει στο πρωθυπουργικό περιβάλλον η αδικαιολόγητη επιμονή του προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ να πωληθεί το 30% του αεροδρομίου Ελ. Βενιζέλος.

Έντονη δυσφορία έχει προκαλέσει στο πρωθυπουργικό περιβάλλον η αδικαιολόγητη επιμονή του προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ να πωληθεί το 30% του αεροδρομίου Ελ. Βενιζέλος. Στο Μαξίμου υπάρχει ενόχληση για τον Στέργιο Πιτσιόρλα, ο οποίος -τόσο με δηλώσεις όσο και με αυτόνομες κινήσεις- επιχειρεί την πώληση των μετοχών της «Αερολιμήν Αθηνών»

Χαρακτηριστική είναι συν έντευξη του προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ στο Bloomberg, όπου ανέφερε ότι αναμένεται  να οριστικοποιηθεί, το συντομότερο, το μοντέλο που θα χρησιμοποιήσει το Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων προκειμένου να πωλήσει το 30% της «Αερολιμήν Αθηνών», της εταιρείας δηλαδή που διαχειρίζεται το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» στα Σπάτα, με παράλληλη επέκταση της σύμβασης παραχώρησης κατά 20 χρόνια.

Ο κ.Πιτσιόρλας υποστηρίζει σε δημόσιες τοποθετήσεις του ότι η διοίκηση του Ταμείου «βάζει σε προτεραιότητα» την πώληση του συγκεκριμένου ποσοστού. Ωστόσο, η στρατηγική αυτή έρχεται σε αντίθεση με τις προθέσεις της ελληνικής κυβέρνησης και του εποπτεύοντος υπουργείου, που είναι αρμόδιο να χαράξει την πολιτική των αποκρατικοποιήσεων προς την εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος. 

Όπως λένε καλά πληροφορημένες πηγές της κυβέρνησης, τόσο ο Αλέξης Τσίπρας όσο και ο υπουργός Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης είναι έντονα δυσαρεστημένοι με τη στάση του κ. Πιτσιόρλα, στον οποίο βλέπουν ότι ασκεί δικές τους τακτικές, ενώ λένε ότι έχει προσωπική ατζέντα. Μάλιστα, όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, σε σχέση με την πώληση του  30% του «Αερολιμένος Αθηνών» προκειμένου να προκαλεί εντυπώσεις… επιδεικνύοντας μάλιστα αδικαιολόγητη επιμονή με το συγκεκριμένο ζήτημα. 


σχετικα αρθρα