current views are: 10

6 Ιανουαρίου 2016
Δημοσίευση18:32

Στη συνείδηση των Νεοδημοκρατών στοχεύουν Μεϊμαράκης – Μητσοτάκης

Τις προσωπικές τους διαδρομές στην ΝΔ αλλά και στις κυβερνήσεις όπου θήτευσαν, αναμένεται να χρησιμοποιήσουν στην μάχη της διαδοχής οι κύριοι Μεϊμαράκης και Μητσοτάκης. 

Δημοσίευση 18:32’

Τις προσωπικές τους διαδρομές στην ΝΔ αλλά και στις κυβερνήσεις όπου θήτευσαν, αναμένεται να χρησιμοποιήσουν στην μάχη της διαδοχής οι κύριοι Μεϊμαράκης και Μητσοτάκης. 

Τις προσωπικές τους διαδρομές στην ΝΔ αλλά και στις κυβερνήσεις όπου θήτευσαν, αναμένεται να χρησιμοποιήσουν στην μάχη της διαδοχής οι κύριοι Μεϊμαράκης και Μητσοτάκης. Παρά το γεγονός ότι η αντιπαράθεση μέχρι στιγμής έχει περιοριστεί στα θέματα της επικαιρότητας και τις επιθέσεις στον Αλέξη Τσίπρα ώστε να «χτιστεί» και το πρωθυπουργικό προφίλ, οι δύο υποψήφιοι θα κάνουν στροφή και θα απευθυνθούν στο εσωτερικό του κόμματος.

Στην προσπάθειά τους να κερδίσουν όσο το δυνατόν περισσότερους νεοδημοκράτες και κυρίως εκείνους που επέλεξαν τις υποψηφιότητες Τζιτζικώστα και Γεωργιάδη, οι δύο υποψήφιοι θα προτάξουν και την συνεισφορά τους τόσο στο κόμμα όσο και στη χώρα μέσω των υπουργικών θέσεων που κατείχαν.

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης έχει γράψει περισσότερα χιλιόμετρα σε επιτελικές θέσεις του κομματικού μηχανισμού της ΝΔ σε σχέση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και μάλιστα εξαιτίας αυτής της διαδρομής κατηγορείται από πολλούς ως παλαιοκομματικός. Ωστόσο αυτό που για τους αντιπάλους του θεωρείται  «μειονέκτημα» ο κ. Μεϊμαράκης θα το μετατρέψει σε ισχυρό πλεονέκτημα. Ο υποψήφιος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα επιμείνει στη θέση ότι μόνο εκείνος μπορεί να αλλάξει τη ΝΔ καθώς είναι ο μοναδικός άνθρωπος που έχει υπηρετήσει το κόμμα μέσω των οργάνων του και επομένως γνωρίζει τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν σε αυτά. Επιπλέον ισχυρό επιχείρημα αποτελεί το γεγονός ότι μέσω των θέσεων αυτών (πρόεδρος ΟΝΝΕΔ, γραμματέας κλπ ) είχε άμεση επαφή με την βάση του κόμματος  σε αντίθεση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη που δεν έχει τα ίδια ερείσματα στα μέλη του κόμματος.

Τις επόμενες ημέρες θα ακούσουμε τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη να επαναλαμβάνει ότι ουδέποτε και από κανέναν πρωθυπουργό δεν ζήτησε υπουργείο, ότι σε όλα του τα κομματικά αξιώματα είχε εκλεγεί , ότι δεν είναι γόνος πολιτικού τζακιού όπως ο αντίπαλός του και ότι με την ίδια ευκολία που τοποθετήθηκε σε υπουργικές θέσεις, με την ίδια ευκολία αποχώρησε όταν αυτό κρίθηκε αναγκαίο.

Τέλος εκ των ισχυρότερων επιχειρημάτων του κ. Μεϊμαράκη σε αυτήν στρατηγική αποτελεί το γεγονός ότι μόλις πριν λίγους μήνες όταν του ζητήθηκε από τον Αντώνη Σαμαρά να αναλάβει τα ηνία του κόμματος δέχτηκε και μάλιστα οδήγησε τη ΝΔ σε εκλογές, ανεβάζοντας κατά πολύ το «δημοσκοπικό» ποσοστό που κατείχε.

Στην μάχη αυτή θα συμμετάσχει όπως είναι φυσικό και ο Κυριάκος Μητσοτάκης που μπορεί να μην έχει να προτάξει κομματικές θέσεις αλλά έχει θητεία σε κρίσιμα υπουργεία με τελευταίο αυτό της Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Και σε αυτόν τον τομέα ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ θα αναπτύξει μια στρατηγική που θα τονίζει την δική του συνδρομή στις μεταρρυθμίσεις που έγινα στην χώρα τα τελευταία χρόνια .Το μισθολόγιο στο δημόσιο οι απολύσεις η αναδιάρθρωση υπηρεσιών και υπουργικών δομών είναι μερικά από τα «επιτεύγματα» Μητσοτάκη κατά τη διάρκεια της υπουργικής του θητείας, για πολλά από τα οποία κατηγορήθηκε όχι μόνο από την αντιπολίτευση αλλά και από συναδέλφους του βουλευτές από την ΝΔ.

Το γεγονός όμως ότι τα περισσότερα εξ αυτών έχουν ήδη υιοθετηθεί από την κοινωνία αλλά και την κυβέρνηση, δικαιώνει πλήρως τον κ Μητσοτάκη που θα το εκμεταλλευτεί υπέρ του δέοντος.

Σε εξέλιξη τις επόμενες ημέρες θα βρίσκεται και αυτή η «κόντρα» που ωστόσο μπορεί να αποβεί χρήσιμη για την επιλογή που θα κάνουν οι ψηφοφόροι που θα προσέλθουν στις κάλπες του δεύτερου γύρου την Κυριακή.


σχετικα αρθρα