Μπαράζ επαφών με αξιωματούχους στην Ευρώπη αρχίζουν κυβερνητικά στελέχη, με επίκεντρο τις επικείμενες διαβουλεύσεις με την τρόικα για το ασφαλιστικό για το οποίο χτες η Αθήνα κατέθεσε την πρότασή της. 

Ο καθ ύλην αρμόδιος, ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος θα βρεθεί στο Βερολίνο το Σαββατοκύριακο 9 – 10 Ιανουαρίου για να παραβρεθεί σε εκδηλώσεις του κόμματος της Αριστεράς στη Γερμανία. Εκεί θα συζητηθεί με ηγετικά στελέχη της Linke, αλλά και συνδικάτων.

Εν συνεχεία, στις 14- 16 Ιανουαρίου ο υπουργός Εργασίας θα επισκεφθεί το Παρίσι, όπου θα λάβει μέρος σε συνάντηση χωρών- μελών του ΟΟΣΑ. Εκεί ο κ. Κατρούγκαλος θα συναντηθεί και με τη Γερμανίδα και Γαλλίδα ομόλογό του, σύμφωνα με κύκλους του Υπουργείου Εργασίας.

Σε όλες αυτές τις συναντήσεις ο κ. Κατρούγκαλος θα ενημερώσει τους Ευρωπαίους ομολόγους του για το σχέδιο για το ασφαλιστικό.

Αντίστοιχα, και ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος σχεδιάζει επαφές με ευρωπαίους ομολόγους του. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Οικονομικών αναμένεται να έχει το συντομότερο συνάντηση με τον γερμανό ΥΠΟΙΚ, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ενδεχομένως και στο Βερολίνο, μαζί με άλλα κυβερνητικά στελέχη. 

Το πρόγραμμα, ωστόσο, θα οριστικοποιηθεί τις επόμενες ώρες, καθώς η ελληνική κυβέρνηση και το οικονομικό επιτελείο επιδιώκουν μπαράζ επαφών τους πολιτικούς προϊσταμένους των ελεγκτών, ώστε να προετοιμάσουν το έδαφος των συνομιλιών που θα κρίνει τη δόση των 5,7 δισ. ευρώ.