«Μετρημένη» χαρακτήρισε τη σημερινή δήλωση του Απόστολου Τζιτζικώστα για ψήφο κατά συνείδηση στον β' γύρο των εσωκομματικών εκλογών στη Νέα Δημοκρατία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μιλώντας στην ΕΤ3 ο υποψήφιος για την ηγεσία της ΝΔ είπε ότι η δήλωση του Απ. Τζιτζικώστα «αναδεικνύει μια σειρά από σημεία, στα οποία είχαμε έναν κοινό τόπο στον προηγούμενο προεκλογικό αγώνα».

Κληθείς να απαντήσει σε ερώτηση αν με τη δήλωση του αυτή ο κ. Τζιτζικώστας «κλείνει το μάτι» προς τη δική του πλευρά, απάντησε: «Διάβασα τη δήλωσή του. Είναι μια δήλωση ουδετερότητας η οποία όμως έχει ορισμένες ενδιαφέρουσες αναφορές σε πράγματα που και εγώ έχω πει. Παράδειγμα η ανανέωση την οποία και εγώ πρεσβεύω, την αντιπαράθεσή του με μηχανισμούς. Σας θυμίζω ότι εγώ έφτασα στο 30% χωρίς να έχω ουσιαστικά στήριξη από κανέναν οργανωμένο μηχανισμό και από κανέναν βουλευτή. Αλλά και εγώ πιστεύω ότι πρέπει να πάμε σε μια απευθείας επικοινωνία των πολιτικών με την κοινωνία». 

«Είναι μια δήλωση, πιστεύω, μετρημένη, αλλά επειδή με τον Απόστολο, παρά τις διαφωνίες μας, είχα πει και πριν από την εκλογική αναμέτρηση του πρώτου γύρου ότι σε πολλά από τα ζητήματα που αφορούν στην οργάνωση του κόμματος συμφωνούμε, όπως στην ανάγκη να υπάρχει μια σημαντική ανανέωση στο κόμμα, να γίνουν μεγάλες καταστατικές αλλαγές, δεν μου κάνει εντύπωση που τα σημεία αυτά βρήκαν τη θέση τους σε αυτή τη δήλωση», συμπλήρωσε ο Κυρ. Μητσοτάκης.

Τόνισε ακόμα πως η εν λόγω δήλωση του κ. Τζιτζικώστα δεν είναι προϊόν συνεννόησης μαζί του και σημείωσε πως πέραν μιας τυπικής επικοινωνίας που είχαν μετά τις εκλογές του πρώτου γύρω δεν είχαν κάποια άλλη επικοινωνία.

Για τον περιφερειάρχη της Κεντρικής Μακεδονίας επισήμανε εξάλλου ότι «κατέγραψε ένα σημαντικό ποσοστό, μια σημαντική τοπική δύναμη στη Βόρεια Ελλάδα και αυτό εκ των πραγμάτων τον καθιστά ένα σημαντικό παράγοντα για την επόμενη μέρα της Νέας Δημοκρατίας​».

Σχετικό σχόλιο για τη δήλωση του Απ. Τζιτζικώστα έκανε ο Κυρ. Μητσοτάκης και μέσω Twitter όπου έγραψε ότι: «Συμφωνούμε στην οργάνωση του κόμματος & στην ανάγκη για ανανέωση»