Περίπου στις 11 το πρωί θα βρίσκονται στην πλατεία Δεξαμενής στο Κολωνάκι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος και ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, για τον αγιασμό των υδάτων.  Ο κ. Τσίπρας δεν θα παραστεί φέτος στον Πειραιά, όπως πέρυσι, εκφράζοντας έτσι την ενόχλησή του για την παρουσία του Μητροπολίτη  Σεραφέιμ. 

Το Μαξίμου δεν σχολιάζει την απόφαση του Πρωθυπουργού, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες σχετίζεται με τη δυσαρέκεια της κυβέρνησης και προσωπικά του κ. Τσίπρα στις ακραίες δηλώσεις του Μητροπολίτη Πειραιώς, Σεραφείμ, για το σύμφωνο συμβίωσης.

Ο μόνος πολιτικός αρχηγός που θα παραστεί στον Πειραιά είναι ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης. Την κυβέρνηση εκπροσωπεί ο υπουργός Ναυτιλίας, Θοδωρής Δρίτσας, ενώ την Βουλή εκπροσωπεί ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, Δημήτρης Καμμένος

Ωστόσο, ούτε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος θα  τελέσει τη δοξολογία των Θεοφανείων στον Πειραιά, όπου βρισκόταν πέρυσι μαζί με τον Αλέξη Τσίπρα. Ο κ. Ιερώνυμος θα χοροστατήσει στον αγιασμό των υδάτων στον Φλοίσβο.