current views are: 16

6 Ιανουαρίου 2016
Δημοσίευση08:54

Μεϊμαράκης: Κηρύσσω ανένδοτο κατά της σκληρής λιτότητας – Επίθεση σε Παπαμιμίκο

Τόνισε ότι ακόμη και αν δεν κερδίσει την Κυριακή, θα έχει πολύ καλή συνεργασία με τον νέο πρόεδρο του κόμματος.

Δημοσίευση 08:54’

Τόνισε ότι ακόμη και αν δεν κερδίσει την Κυριακή, θα έχει πολύ καλή συνεργασία με τον νέο πρόεδρο του κόμματος.

Με επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα και μήνυμα ενότητας για τη Νέα Δημοκρατία, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης τόνισε ότι ακόμη και αν δεν κερδίσει την Κυριακή, θα έχει πολύ καλή συνεργασία με τον νέο πρόεδρο του κόμματος. «Αν δεν κερδίσω, θα είμαι στρατιώτης, ο κ. Μητσοτάκης είπε θα με συμβουλεύεται» τόνισε ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ, στην «Πρώτη Γραμμή» στον ΣΚΑΪ και στον Δημήτρη Οικονόμου και τη Μαρία Αναστασοπούλου.διευρκινίζοντας πάντως   ότι «δεν στηρίζω τους προέδρους με την έννοια του -ικος».

Σε περίπτωση που κερδίσει τις εκλογές, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης δήλωσε πρόθυμος να συνεργαστεί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη καθώς και «με όλους όσοι είναι ικανά και άξια στελέχη, λέγοντας  χαρακτηριστικά: «Με τον Κυριάκο Μητσοτάκη μπορεί έχουμε διαφορετικές απόψεις, αλλά μας ενώνουν οι αξίες του φιλελευθερισμού». Υπογράμμισε ωστόσο ότι εάν ο ίδιος ήταν «έστω και μία μονάδα πίσω» στον πρώτο γύρο των εκλογών, δεν θα ζητούσε την διεξαγωγή δεύτερου γύρου.

Επιπλέον, εξαπέλυσε επίθεση στον γραμματεά της ΠΕ της ΝΔ, Ανδρέα Παπαμιμίκο, υποστηρίζοντας ότι «διέλυσε το κόμμα και έχει και ευθύνες». «Εγώ θα κρίνω τη θέση που θα πάει και αν κρίνω ότι πρέπει να πάει πορτιέρης στη Ρηγίλλης πρέπει θα πάει» υπογράμμισε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

«Κηρύσσω ανένδοτο κατά της λιτότητας» υπογράμμισε ο κ. Μεϊμαράκης,  σημειώνοντας ότι δεν έγινε αντιμνημονιακός, αλλά πάντα υποστήριζε ότι υπήρχαν σημεία του μνημονίου που έπρεπε να εφαρμοστούν και άλλα που δεν έπρεπε, ενώ εξέφρασε εκ νέου την αντίθεσή του με την απόλυση τ ων καθαριστριών που έγινε επί υπουργίας Κυριάκου Μητσοτάκη. «Υπήρχαν προτάσεις υπερβολικές και ως κυβέρνηση τότε έπρεπε να αντιδράσουμε» ανέφερε. 

Ο υποψήφιος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας άφησε αιχμές για όσους υποστηρίζουν ότι η Συγγρού δεν ήταν έτοιμη να κυβερνήσει τον Σεπτέμβρη του 2015, γι’αυτό και έχασες στις εκλογές, εκφράζοντας επίσης τη δυσαρέσκεια που έχει δημιουργηθεί στο κόμμα από τέτοιες δημόσιες τοποθετήσεις.  «Πρέπει να σας πω ότι ενόχλησε πολλά στελέχη της ΝΔ. Γιατί ήταν έτοιμη να κυβερνήσει η ΝΔ τον Γενάρη, που μιλούσαν και για παρενθέσεις, και δεν ήταν έτοιμη τον Σεπτέμβρη; Αυτά όλα θα συζητηθούν στα όργανα του κόμματος με πρόθεση διόρθωσης των λαθών, άλλωστε όλοι έχουμε συνευθύνη» τόνισε.

Παράλληλα, κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα για πολιτικό τυχοδιωκτισμό και οπισθοδρόμιση αφού «μετέφερε όλες τις πληρωμές των πολιτών για τον Οκτώβριο και μετά, και με τους πολίτες να μην έχουν καταλάβει τις δεσμεύσεις της χώρας, κέρδισε τις εκλογές» του Σεπτεμβρίου. Για το ασφαλιστικό είπε ότι ο πρωθυπουργός όφειλε να έχει παρουσιάσει το ασφαλιστικό στην σύγκληση των πολιτικών αρχηγών, 

 


σχετικα αρθρα