Είναι γεγονός πως τα τελευταία χρόνια ο Πειραιάς τη μέρα των Θεοφανίων είχε την τιμητική του. 
 
Η φετινή επιλογή του προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου και του πρωθυπουργού να παραστούν στις εορταστικές εκδηλώσεις στη Δεξαμενή, προκάλεσε την αντίδραση του Μητροπολίτη Σεραφείμ. 
 
Ο μητροπολίτης δε δεν απέφυγε και τις αιχμές για τον πρωθυπουργό με τον οποίο είχε ανοιχτά διαφωνήσει για το σύμφωνο συμβίωσης. 
 
«Ο κάθε πιστός, κληρικός ή λαϊκός έχει την υποχρέωση κατ' επιταγή του Χριστού να είναι αλάτι ζωντανό, όχι ανάλατο, όχι ανούσιο. Και αυτό σημαίνει ότι αν είμαστε ζωντανό αλάτι, παρεμποδίζουμε τη σήψη και αντιμετωπίζουμε τη σαθρότητα των δαιμονικών κοσμοειδώλων», είπε ο Μητροπολίτης Σεραφείμ.
 
Την ίδια ώρα αναφέρθηκε και στην ΕΡΤ κατηγορώντας της πως για πρώτη φορά φέτος δεν μετέδωσε τη δοξολογία. Στο ίδιο μήκος κύματος και ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Γιάννης Τραγάκης
 
«Θα ήθελα να επισημάνω ένα γεγονός: έρχομαι εδώ για 40 ολόκληρα χρόνια. Για πρώτη φορά δεν υπάρχει εκπρόσωπος της κυβέρνησης και για πρώτη φορά δεν υπάρχει Δημόσια Τηλεόραση. Αυτό ας το σκεφτεί ο καθένας μας από εμάς γιατί έγινε. Για τον μεν τον εκπρόσωπο της κυβέρνησης το καταλαβαίνω, διότι δεν ήθελε να ακούσει τις αποδοκιμασίες. Από την ΕΡΤ, όμως, δεν θα περίμενα ποτέ ότι τέτοια μέρα δεν θα κάλυπτε αυτό το σπουδαίο γεγονός για τον Πειραιά που είναι το σπουδαιότερο γεγονός για την πόλη μας».
 
Με αναλυτική ανακοίνωση πάντως η Διοίκηση της ΕΡΤ απάντησε στις δηλώσεις του Μητροπολίτη Σεραφείμ αλλά και του αντιπροέδρου της Βουλής Γιάννη Τραγάκη. Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, η ΕΡΤ2 μετέδωσε σε ζωντανή σύνδεση ολόκληρη την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία από τον Ι.Ν. Αγ. Διονυσίου Αρεοπαγίτου και αμέσως μετά ολόκληρη την τελετή αγιασμού των υδάτων από το λιμάνι του Πειραιά. 
 

Στην ανακοίνωσή της η ΕΡΤ αποδίδει τις καταγγελίες σε λανθασμένη ενημέρωση:

  • Η ΕΡΤ1 με ζωντανές συνδέσεις προέβαλε σε συνεχή ροή πλάνα από τις τελετές αγιασμού των υδάτων στην Αθήνα και τον Πειραιά στην ενημερωτική εκπομπή «ΕΡΤ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ».
  • Η ΕΡΤ2 μετέδωσε σε ζωντανή σύνδεση ολόκληρη την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία από τον Ι.Ν. Αγ. Διονυσίου Αρεοπαγίτου και αμέσως μετά ολόκληρη την τελετή αγιασμού των υδάτων από το λιμάνι του Πειραιά.
  • Η ΕΡΤ3 μετέδωσε σε δίκτυο με την ΕΡΤ2 την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και αμέσως μετά την τελετή αγιασμού των υδάτων από το λιμάνι της Νέας Μηχανιώνας.