Με το πλήρωμα της φρεγάτας Κουντουριώτης που πλέει ανοικτά της Ύδρας, ευρισκόμενο σε αποστολή συνεόρτασε τα Θεοφάνεια η πολιτική και η στρατιωτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής 'Αμυνας.

Στη συνέχεια η πολιτική και η στρατιωτική ηγεσία μετέβη στο Δοκό όπου μαζί με τη μοναδική κάτοικο του νησιου, την 84χρονη κα Ντουσκου τελέσθηκε αρτοκλασία (ευλόγηση των άρτων), στο εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου.

"Το σύνολο των Ενόπλων Δυνάμεων ακόμα και σε καιρό ειρήνης, βρίσκεται σε μία συνεχή μάχη,στη θάλασσα, στον αέρα, στη στεριά, 365 ημέρες το χρόνο, 24 ώρες το εικοσιτετράωρο, τα στελέχη δίνουν την ψυχή τους για να είμαστε εμείς ασφαλείς", επισήμανε ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας Πάνος Καμμένος.Παράλληλα,ευχήθηκε "η Θεία Φώτιση να φωτίσει και όλους εκείνους οι οποίοι κάποια στιγμή μπορούν να σκεφθούν να επιβουλευθούν την εθνική κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της χώρας. Αυτά απολαμβάνουν της απόλυτης προστασίας των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων", κατέστησε σαφές.

Ο κ. Καμμένος ευχαρίστησε τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων για αυτή τη συνεχή μάχη που δίνουν και ζήτησε ένα μεγάλο συγνώμη για όλα αυτά που έχουν υποστεί και εκείνοι, ως μέλη της ελληνικής κοινωνίας, από τη μεγάλη οικονομική κρίση.Εκτίμησε,πάντως,ότι "με αυτό το μήνυμα της ημέρας, που δίνει ελπίδα, περνάμε σε μία καινούργια εποχή, σε καινούργιες μέρες, όπου θα επανέλθει το χαμόγελο, η ελπίδα, όπου θα χτίσουμε ξανά την πατρίδα μας όπως της αξίζει".

Ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας έκανε ιδιαίτερη μνεία σε "όλους εκείνους οι οποίοι «φυλάττουν Θερμοπύλες», προφυλάσσοντας τα μικρονήσια μας.

Η παρουσία τους, συνέχισε, είτε σε ακριτικά νησιά ,είτε σε άλλα νησιά τα οποία δεν βρίσκονται στην ακριτική Ελλάδα, δίνει τη δυνατότητα αυτά τα νησιά να έχουν υφαλοκρηπίδα επειδή έχουν οικονομική ζωή".

"Αυτούς τους ανθρώπους, τους οποίους θυμόμαστε καμιά φορά το καλοκαίρι, πρέπει να τους θυμόμαστε όλο το χρόνο. Να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ και σε όλους εκείνους οι οποίοι φυλάσσουν την πατρίδα, όχι από τις Ένοπλες Δυνάμεις, αλλά ως κάτοικοι αυτών των βραχονησίδων", κατέληξε.

Παρόντες ήταν ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής 'Αμυνας Δημήτρης Βίτσας και σύσσωμη η στρατιωτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων.