Με επαφές και συναντήσεις στο Ηράκλειο και στον Άγιο Νικόλαο ολοκληρώνει σήμερα ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς την τριήμερη περιοδεία του στην Κρήτη. Ο κ. Σαμαράς συναντήθηκε το πρωί με τον Περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρο Αρναουτάκη, ο οποίος τον ενημέρωσε για την πορεία των έργων στο νησί και στη συνέχεια με τον δήμαρχο Ηρακλείου, Γιάννη Κουράκη, ο οποίος του εξέθεσε προβλήματα που απασχολούν τον δήμο.

Ακολούθως ο πρόεδρος της ΝΔ μετέβη στο Επιμελητήριο, όπου έχει συνάντηση με τους με τους παραγωγικούς φορείς του Ηρακλείου. «Τα επιμελητήρια είναι το σπίτι του», ανέφερε ο κ. Σαμαράς, προσθέτοντας ότι «μας δόθηκε η ευκαιρία να αναλύσουμε τα προβλήματα του επιχειρηματία της Κρήτης και ιδιαίτερα του Ηρακλείου, θέματα, τα οποία άπτονται, όχι μόνο της καθημερινότητας των πολλών, των προβλημάτων που αντιμετωπίζει σήμερα μια επιχείρηση από την ύφεση. Πολλά μαγαζιά δεν κάνουν ούτε σεφτέ από την έλλειψη ρευστότητας, δεν πηγαίνει χρήμα στην πραγματική οικονομία, προβλήματα που πραγματικά έχουν οδηγήσει πολλές φορές σε ασφυξία τoν Έλληνα επιχειρηματία».

«Μας δόθηκε», συμπλήρωσε, «η ευκαιρία να μιλήσουμε, επιπλέον, για τα προβλήματα της Κρήτης. Για τον οδικό άξονα, το αεροδρόμιο, το λιμάνι, για όλα αυτά τα θέματα, τα οποία ταλανίζουν τον κόσμο, τα οποία έχουν μέσα τους πάρα πολύ μεγάλο κομμάτι γραφειοκρατίας, που πρέπει κάποτε, επιτέλους, όλοι μαζί να σπάσουμε. Γιατί ο πρώτος εχθρός, σήμερα, στην κοινωνία μας είναι η μεγάλη γραφειοκρατία».

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου Νικήτας Δολαψάκης, έθεσε, από την πλευρά του, τα καίρια ζητήματα που απασχολούν την επιχειρηματική κοινότητα του Νομού Ηρακλείου. Έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην τακτική που ακολουθούν οι τράπεζες τονίζοντας με έμφαση ότι έχει αλλάξει άρδην ο τρόπος που αντιμετωπίζουν πλέον τους επιχειρηματίες. «Την κύρια ευθύνη για την κατάσταση που βιώνουμε όλοι, φέρει η κυβέρνηση», επισήμανε ο κ. Δολαψάκης και πρόσθεσε: "Υπάρχει όμως αναδρομική ευθύνη των κυβερνήσεων των τελευταίων 30 ετών που ανέθρεψαν αυτό το πολύ δαπανηρό και χωρίς αναπτυξιακούς στόχους κράτος".

Ο κ. Σαμαράς από την πλευρά του επανέλαβε και ανέλυσε τις προτάσεις και θέσεις της ΝΔ για «επανεκκίνηση της οικονομίας».

Ο πρόεδρος της ΝΔ μετέβη στο Λασίθι και συναντήθηκε με τον δήμαρχο Αγίου Νικολάου, Δημήτρη Κουνενάκη. Ακολούθως επισκέφθηκε το εμπορικό κέντρο Αγ. Νικολάου και το Εργατικό Κέντρο Λασιθίου όπου ενημερώθηκε για θέματα και προβλήματα των εργαζομένων γενικά αλλά και σε τοπικό επίπεδο.