«Παράθυρο» εξαίρεσης των εργαζομένων με «μπλοκάκι» από την αύξηση των εισφορών άφησε ο υφυπουργός αρμόδιος για θέματα κοινωνικών ασφαλίσεων, Αναστάσιος Πετρόπουλος.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο κ. Πετρόπουλος δήλωσε ότι το ζήτημα για τις εισφορές των αυτοαπασχολούμενων και ελεύθερων επαγγελματιών «ενώ είναι κάτι που ζητούσαν οι ίδιοι οι φορείς να είναι συνδεδεμένη η εισφορά με το εισόδημα, διαπιστώνεται ότι υπάρχουν κάποια θέματα σχετικά με υψηλότερα εισοδήματα».

«Ιδίως αυτά των εργαζόμενων με μπλοκάκι, σκοπός μας είναι να μην φαίνονται όπως οι υπόλοιποι που εισπράττουν εισοδήματα διότι και αυτοί είναι με εισφορές που καταβάλλουν οι παρέχοντες την εργασία σε εργοδότες», πρόσθεσε.

Σκοπός μας, είπε ο κ. Πετρόπουλος, «δεν είναι να κάνουμε μια μεταρρύθμιση όπου οι ασφαλισμένοι μας θα γίνονται οφειλέτες στο σύστημα αλλά να φτιάξουμε ένα σύστημα που θα είναι φιλικό προς τους ασφαλισμένους».

Για το ασφαλιστικό, ο υφυπουργός αρμόδιος για θέματα κοινωνικών ασφαλίσεων σημείωσε πως είναι μια πρόταση που το κύριο στοιχείο της είναι να δουν οι δανειστές ποιο δημοσιονομικό κόστος προκύπτει για να συμφωνήσουν.

Επιπλέον, κατηγόρησε τα κόμματα της αντιπολίτευσης ότι «δεν λένε τι ακριβώς προτείνουν να κάνουμε για να διασώσουμε το ασφαλιστικό σύστημα που δεν αποδίδει» και πρόσθεσε ότι «θα κρίνουν οι Έλληνες όταν θα είναι έτοιμο το νομοσχέδιο να καταταθεί στη Βουλή», διαβεβαιώνοντας ότι θα υπάρξουν αλλαγές.