Την εκτίμηση ότι το ασφαλιστικό νομοσχέδιο θα ψηφιστεί στη Βουλή και από τους 153 βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας έκανε ο Πάνος Σκουρλέτης.

Μιλώντας στον Real FM, ο υπουργός Περιβάλλοντος δήλωσε:

Βλέπω ότι οπωσδήποτε θα ψηφιστεί από τους 153. Από εκεί και πέρα, αν υπάρχουν άλλες δυνάμεις που θα προστεθούν, θα φανεί.

Όσον αφορά τις πληροφορίες ότι οι θεσμοί έχουν ενστάσεις και ερωτηθείς τι θα κάνει η κυβέρνηση σε αυτήν την περίπτωση, ο κ. Σκουρλέτης σημείωσε:

Ξεκινάει μία νέα διαπραγμάτευση γύρω από το ασφαλιστικό. Προηγουμένως, όμως, θέλουμε να είμαστε σε έναν ουσιαστικό, ανοιχτό διάλογο και με τα πολιτικά κόμματα και με τους φορείς της ίδιας της κοινωνίας με τους ίδιους τους εκπροσώπους των εργαζομένων, των επαγγελματιών. Και γι’ αυτό, μάλιστα, αυτό το νομοσχέδιο δεν πάει με τη μορφή του κατεπείγοντος ή του επείγοντος, αλλά θα ακολουθήσει όλη την προβλεπόμενη κοινοβουλευτική διαδικασία. Διότι μιλάμε για ένα νομοσχέδιο που δεν αφορά κάποια μέτρα, τα οποία έχουν ένα βραχυχρόνιο ορίζοντα, αλλά πρόκειται για μια ασφαλιστική μεταρρύθμιση και η επιτυχία της είναι κατά πόσον θα είναι βιώσιμη σε βάθος δεκαετιών. Αυτή η συζήτηση δεν ξεκινάει από μηδενική βάση, δεν είναι ότι ξαφνικά μια μέρα σκεφτήκαμε να αλλάξουμε το ασφαλιστικό. Κουβαλάμε πίσω μας ως εργαζόμενοι σε αυτή χώρα όλα τα βάρη του παρελθόντος.