Τέλος στις ελπίδες της κυβέρνησης για γρήγορη ολοκλήρωση της αξιολόγησης έδωσε ο πρόεδρος του Eurogroup και υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας Γερούν Ντάισελμπλουμ

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στο πλαίσιο της ανάληψης από την Ολλανδία της προεδρίας της ΕΕ, επεσήμανε πως «αξιολόγηση της Ελλάδας για να είμαστε ρεαλιστές θα χρειαστεί μήνες και όχι εβδομάδες». Συνεχίζοντας, τόνισε ότι ο ίδιος θα ήθελε να επιταχυνθεί η διαδικασία, αλλά όπως είπε «δυστυχώς δεν έχω την δυνατότητα».

Διαμήνυσε ακόμα πως το ΔΝΤ δεν αποχωρεί από το ελληνικό πρόγραμμα. «Δεν υπάρχει το ελληνικό πρόγραμμα χωρίς το ΔΝΤ», είπε χαρακτηριστικά.

Ορίζοντας ένα υποτυπώδες χρονοδιάγραμμα για το κλείσιμο της αξιολόγησης, ο κ. Ντάισελμπλουμ σημείωσε ότι θα πρέπει πρώτα να ολοκληρωθεί η μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού και να επέλθει η συμφωνία για το Ταμείο Διαχείρισης της Δημόσιας Περιουσίας, όπως επίσης και να κλείσουν ορισμένα ζητήματα δημοσιονομικού χαρακτήρα. 

Μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, ως γνωστόν θα συγκληθεί το Eurogroup για την εκταμίευση της δόσης ύψους 5,7 δισ. ευρώ, και για να συζητήσει τα βήματα που θα ακολουθηθούν για ελάφρυνση του χρέους. 

Κατά τα άλλα ο πρόεδρος του Eurogroup δεν τοποθετήθηκε ως προς το σχέδιο της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό. «Δεν έχω δει τις μεταρρυθμίσεις του ασφαλιστικού συστήματος, μόνο ότι έχω διαβάσει στις εφημερίδες. Πρέπει πρώτα να αξιολογηθεί από τους θεσμούς και θα μας ενημερώσουν» είπε.