Κοντά σε συμφωνία για τα νέα πρόσωπα που θα στελεχώσουν το ΕΣΡ, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα εφαρμογής του νόμου Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες, βρίσκεται η Διάσκεψη των προέδρων στη Βουλή.

Συγκεκριμένα, σε σημερινή συνεδρίαση του οργάνου διαπιστώθηκε κοινή πρόθεση των κομμάτων να συναινέσουν στα πρόσωπα, προκειμένου να εξευρεθεί η πλειοψηφία των 4/5 που απαιτείται. Μάλιστα ως την ερχόμενη εβδομάδα τα κόμματα που επιθυμούν μπορούν να καταθέσουν προτάσεις με στόχο τη μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση. Μάλιστα, στην συνεδρίαση της ερχόμενης εβδομάδας και με δεδομένη την εκλογή νέου προέδρου στη ΝΔ, αναμένεται να υπάρξουν οι τελικές αποφάσεις.

Από εκεί και πέρα εφόσον ολοκληρωθεί η διαδικασία για το ΕΣΡ, θα πάρουν σειρά οι υπόλοιπες Ανεξάρτητες Αρχές, (ΑΣΕΠ, Συνήγορος Πολίτη κτλ.) καθώς θεωρείται βέβαιο, πως εφόσον υπάρξει θετική κατάληξη στο ΕΣΡ, ο δρόμος για μια ευρεία συναίνεση θα ανοίξει.

Αξίζει να επισημανθεί πως στη σημερινή συνεδρίαση της Διάσκεψης, τέθηκε επί τάπητος και ο προγραμματισμός του νομοθετικού έργου. Έτσι, πέρα από ορισμένες κυρώσεις, στη Βουλή αναμένονται τα νομοσχέδια για την αξιοποίηση εσόδων από αδήλωτες καταθέσεις, τη δημόσια διοίκηση και την επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου (πάλαι ποτέ παράλληλο πρόγραμμα). Και τα τρία αυτά νομοσχέδια, θα κατατεθούν με τη κανονική διαδικασία, ενώ ακριβής χρόνος θα αποφασιστεί από την ίδια τη κυβέρνηση. Σε ό,τι αφορά τέλος το ασφαλιστικό, οι πληροφορίες λένε, πως θα κατατεθεί στο διάστημα μεταξύ 20-25 Γενάρη και θα έχει ψηφιστεί μέχρι το τέλος του πρώτου δεκαημέρου του Φεβρουαρίου.