Συνεχίζει τις ζυμώσεις με βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ο Πρωθυπουργός, ενόψει της κρίσιμης ψηφοφορίας επί του ασφαλιστικού.  Ο Αλέξης Τσίπρας έχει αλλεπάλληλες συναντήσεις στο γραφείο του στο Μέγαρο Μαξίμου με βουλευτές της Κουμουνδούρου, σε συνέχεια των επαφών που είχε πριν από τα Χριστούγεννα.

Την ίδια ώρα, πραγματοποιούνται συνεχείς συσκέψεις του οικονομικού επιτελείου με τη συμμετοχή του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη, του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου, του υπουργού Οικονομίας Γιάννη Σταθάκη και του υπουργού Εργασίας, Γιώργου Κατρούγκαλου.

Η κυβέρνηση χαράσσει τη στρατηγική της διαπραγμάτευσης ενόψει της αξιολόγησης από τους θεμσούς που θα οδηγήσει στην εκταμίευση της δόσης των 5,7 δισ. ευρώ, ενώ έρχονται πληροφορίες από τις Βρυξέλλες για απόρριψη εκ μέρους των δανειστών, σειράς προτάσεων που περιλαμβάνονται στην πρόταση της κυβέρνησης. Οι κ.κ. Τσκαλώτος, Χουλιαράκης και Κατρούγκαλος αρχίζουν μπαράζ επαφών με ομολόγους τους και ευρωπαίους αξιωματούχους, προκειμένου να κερδίσουν έδαφος και να πείσουν για τις προτάσεις τους στην ασφαλιστική μεταρρύθμιση.