Την πεποίθηση ότι συνιστά ''λύση νίκης'' για τις εκλογές της ΝΔ εξέφρασε ο κ. Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΙ, τονίζοντας ότι, αν είναι ο αυριανός πρόεδρος θα ξεκινήσει την ανανέωση στο κόμμα, με αυτό να σημαίνει ότι θα υπάρχουν άνθρωποι που θα αποχωρήσουν. 

Σχετικά με τα γκάλοπ ανέφερε ότι ''παίζονται διάφορα παιχνίδια'', ενώ εξέφρασε την άποψη ότι θα υπάρξει και πάλι πολύς κόσμος που θα ψηφίσει. 

Όπως τόνισε, αν εκλεγεί, έχει διάθεση σύνθεσης και όχι διχασμού στη ΝΔ. 

Εχω την υποχρέωση να συνθέσω. Να αλλάξω την ΝΔ,να δώσω ευκαιρίες, αλλά και να εκφράσω όλες τις τάσεις. Αυτή είναι η υποχρέωσή μου να εκτελέσω και όχι να διχάσω.

Τόνισε, επίσης, ότι ''υπάρχουν άνθρωποι που πρέπει να φύγουν από το κόμμα. Εχω υπόψη μου ένα διαφορετικό οργανόγραμμα. Δεν θέλω τη ΝΔ των Fax. To Fax δεν μας ενδιαφέρει.Θα σηματοδοτήσω μια τάση ανανεώσης. Επειδή δεν με στήριξε κανείς, δεν έχω καμία δέσμευση''.  

Σε σχέση με τους πρώην συνυποψήφιούς του δήλωσε: 

Ο κ. Γεωργιάδης με στήριξε. Ο κ. Τζιτζικώστας έκανε μια μετριοπαθή δήλωση για μένα. Θα αξιοποιήσω τα στελέχη με βάση τις ικανότητές τους. Εχω μιλήσει σε ανύποπτο χρόνο για τον κ. Γεωργιάδη με θετικά λόγια όταν ήμαστε υπουργοί.

Αναφορικά με τον κ. Παπαμιμίκο ανέφερε: ''Ο κ. Παπαμιμίκος θα εξαντλήσει τη θητεία του και στη συνέχεια το συνέδριο θα αναδείξει νέο γραμματέα. Θα συνεργαστω με όλους την επόμενη ημέρα, αλλά θα δοθεί το στίγμα της ανανέωσης από την επόμενη ημέρα''.  

Ο κ. Μητσοτάκης απάντησε και σε ερωτήσεις που αφορά την ανάμιξη του Κ. Καραμανλή στις εκλογές:

Δεν έχω δει τον κ. Καραμανλή, του έχω μιλήσει κάποιες φορές, δεν νομίζω ότι έπαιξε ρόλο σε αυτές τις εκλογές. Ολοι αυτοί που μιλάνε εξ ονόματός του τι εξυπηρετούν ; Πέντε λεπτά δημοσιότητας. Το κόμμα δεν έχει βασικό μέτοχο. Το θέμα είναι να ξεφύγουμε από τέτοιου είδους αναφορές.

Από την πλευρά του, ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ μίλησε για τον συνυποψήφιό του Β. Μεϊμαράκη τονίζοντας: ''Σέβομαι και τιμώ τον κ. Μεϊμαράκη, αλλά είναι άλλη η ΝΔ η δική του και άλλη η δική μου.

Στην ερώτηση αν ο Β.Μεϊμαράκης είναι λύση ήττας απάντησε:

Δεν θα πω ότι ο κ. Μεϊμαράκη είναι λύση ήττας. Εγώ είμαι λύση νίκης. 

Παράλληλα, ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ εξέφρασε την αντίθεσή του στην αύξηση των εργοδοτικών εισφορών, καθώς θεωρεί ότι θα οδηγήσουν στην αύξηση της μαύρης εργασίας.

Όπως επισήμανε:

Με απασχολούν οι αυξήσεις στις εισφορές στους ελευθερους επαγγελματίες. Όμως με αυτά που θέλουν να περάσουν το κάνουν έτσι ώστε κανείς να μην θέλει να δουλέψει. Θα είμαστε μια χώρα συνταξιούχων. 

O κ. Μητσοτάκης παραδέχτηκε, επίσης, ότι θα συζητήσει αν του ζητηθεί με την κυβέρνηση, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα συμφωνήσει:

Δεν θα πω ποτέ όχι σε καμία συζήτηση. Αλλά αλά κάρτ στήριξη δεν θα υπάρχει. Πρέπει να βλέπω και την συνολική εικόνα μιας κυβέρνησης.