«Από Δευτέρα θα συνεχίσω να τρέχω», είπε ο υποψήφιος πρόεδρος για τη ΝΔ, Βαγγέλης Μεϊμαράκης. 

«Είμαστε σε ευγενή άμιλλα, οι πολίτες θα επιλέξουν, από κει και πέρα θα συνεχίσουμε» είπε για την αναμέτρησή με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. «Μείναμε πίσω, υπολόγιζα πως οι εκλογές θα κρατούσαν 20 μέρες και πάμε στους τρεις μήνες. Από πέρυσι τέτοια εποχή εμείς έχουμε εκλογές κι εγώ από Δευτέρα θα συνεχίσω να τρέχω γιατί έχω πάρει φόρα», πρόσθεσε. 

Μιλώντας στον Γιώργο Παπαδάκη είπε πως «η ανανέωση σε ένα κόμμα δεν είναι μόνο ηλικιακή, επειδή διαβάζω ότι λένε κάποιοι ότι ο κόσμος ψήφισε 60% ανανέωση. Το αν επιλέξω στελέχη μόνο βάσει ηλικίας, θα είναι παρεΐστικο κριτήριο. Πρέπει ο οποιοσδήποτε να έχει περάσει μέσα από την κοινωνία, και θέλω ένα σύστημα που θα δίνει ίδιες ευκαιρίες και στον γιο του πρώην υπουργού με τον γιο του αγρότη και από εκεί και πέρα ο καθένας ανάλογα με την αξία του να εξελιχθεί». 

Σχολιάζοντας μάλιστα το γεγονό πως πολλά μέλη της ΚΟ της ΝΔ σήμερα έχουν το ίδιο επώνυμο με πρώην βουλευτές, είναι δηλαδή συγγενείς τους, είπε: «Κάποιοι έχουν ψηθεί από τους σημερινούς βουλευτές της ΝΔ, όπως πχ, ο Καραμανλής ο Κώστας, που τον ξέρω κι από μικρό, όταν ήμασταν φοιτητές πούλαγε την Δημοκρατική Πρωτοπορία, ήτανε γραμματέας πολιτικού σχεδιασμού, είχε ψηθεί στην κοινωνία πριν γίνει βουλευτής. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης την πρώτη φορά που εξελέγη, τον βοήθησε το όνομα και μπράβο του».

«Δεν είμαστε ταξικό κόμμα, θέλουμε τους επιχειρηματίες και τους ιδιοκτήτες των μέσων παραγωγής, αλλά επειδή έχουμε συνθετικό λόγο και όχι συγκρουσιακό, θέλουμε όλες τις κοινωνικές ομάδες, και τον άνεργο και τον αγρότη, όλους» πρόσθεσε. 


Χρειάζεται πραγματικά, μια «νέα έκδοση» του κόμματος, δήλωσε και αναφορικά με τις διαφορετικές απόψεις που ακούγονται μέσα στη Νέα Δημοκρατία, διευκρίνισε ότι είναι καλό να ακούγονται στα όργανα του κόμματος όλες οι φωνές, αλλά από εκεί και πέρα θα πρέπει όλοι να συμμορφώνονται στις συλλογικές αποφάσεις. 

Ο κ. Μεϊμαράκης υπογράμμισε πως η ΝΔ είναι μία και δεν έχει ιδιοκτήτες πέρα από τον ιδρυτή της. 

Ερωτώμενος για τον Κώστα Καραμανλή είπε πως τους συνδέει μια κοινή πορεία χρόνων και έχουν φιλική σχέση. 

«Ο Καραμανλής είναι ο πρόεδρος της καρδιάς μου. Δεν το κρύβω είπε» και πρόσθεσε: «Δεν παρεμβαίνει και συμβουλεύει όσο πρέπει.  
Είναι τιμή μου να με στηρίζει. Και πρόεδρος να γίνω θα συζητώ μαζί του όπως και με τον Αντώνη Σαμαρά καθώς έχουν εμπειρίες».