Επίθεση στον Γιώργο Κατρούγκαλο εξαπέλυσε η Εύη Χριστοφιλοπούλου, με αφορμή τη συνέντευξη Τύπου του υπουργού Εργασίας για το ασφαλιστικό.

Όπως αναφέρει η υπεύθυνη Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης:

Η συνέντευξη του κ. Κατρούγκαλου δε σταμάτησε στις κορώνες λαϊκισμού, την επίθεση στην αντιπολίτευση και την αγνόηση του μεταρρυθμιστικού νόμου 3863/2010. Δυστυχώς ακούστηκαν ψέματα ενώ επιβεβαιώθηκαν οι τερατογενέσεις του δικού του ... πονήματος.

Για να εξηγούμαστε: Εγγυήθηκε ο κ. Υπουργός τις παλιές συντάξεις! Μάλιστα! Η πρόταση του όμως λέει άλλα ...

Σύμφωνα με το α. 15 παρ. 2 περ. β, το 2018 εφόσον η σύνταξη που λαμβάνουν οι παλαιοί συνταξιούχοι είναι μεγαλύτερη από αυτή που προκύπτει με το νέο σύστημα, η προσωπική διαφορά «απομειούται μέχρι την τελική αντιστοίχηση με τις συντάξεις όσων συνταξιοδοτηθούν μετά την θέση σε ισχύ του νόμου αυτού».

Η κυρία Χριστοφιλοπούλου τονίζει ότι «ψεύδονται και μετακυλύουν την ευθύνη περικοπών που οι ίδιοι προτείνουν και θεσμοθετούν, στις επόμενες κυβερνήσεις» και προσθέτει ότι οι διατάξεις του νομοσχεδίου:

  • Πρώτον αδικούν κατάφορα αυτούς που με συνέπεια καταβάλλουν για πολλά χρόνια εισφορές στο σύστημα. Γι’ αυτούς οι μειώσεις θα είναι μεγαλύτερες. Ουσιαστικά δημιουργούν κίνητρο εισφοροδιαφυγής και μετατρέπουν τις συντάξεις σε φιλοδώρημα για τις επόμενες γενιές.
  • Δεύτερον αδικούν κατάφορα όσους επαγγελματίες και μικρομεσαίους επιχειρηματίες δηλώνουν με ειλικρίνεια τα εισοδήματά τους.

«Ουσιαστικά τους τιμωρούν για την ειλικρίνεια τους. Σ’ αυτούς οι αυξήσεις των εισφορών είναι υπέρογκες και οι μειώσεις των συντάξεων αναλογικά μεγαλύτερες. Δημιουργείται ισχυρό κίνητρο φοροδιαφυγής σε μια εποχή που το δημόσιο έχει τεράστια ανάγκη εσόδων. Ας αφήσει, λοιπόν, ο Υπουργός το σόου διαπραγμάτευσης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και ας αποσύρει τις απαράδεκτες προτάσεις του», καταλήγει.