Τις έντονες αντιδράσεις της αντιπολίτευσης που έκανε λόγο για σκάνδαλο, συγκέντρωσε, ο διορισμός στη θέση του Διευθύνοντα Συμβούλου της ΔΕΠΕΝΕ, (εταιρίας του δημοσίου που θα διαχειρίζεται το ενεργειακό αγωγό, Turkish stream), του κ. Αργύρη Αργυρίου, συζύγου της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Χαράς Καφαντάρη.

Το θέμα έβαλε κατά τη συζήτηση στην επιτροπή ΔΕΚΟ της Βουλής ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Μανιάτης, χαρακτηρίζοντας την υπόθεση «σκάνδαλο». Όπως είπε, πρόκειται για μια εταιρία που δεν έχει αντικείμενο (στην πράξη δεν υπάρχει ο αγωγός) και κατασπαταλά χρήματα του ελληνικού δημοσίου.  

«Είναι σκάνδαλο ότι προικοδοτείτε η εταιρία με 1 εκατ. ευρώ και οι αποφάσεις της δεν θα δημοσιεύονται στη Διαύγεια», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «όπως σκάνδαλο είναι και ότι δεν γνωρίζαμε τις συγγενικές σχέσεις του διευθύνοντα συμβούλου με βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ».

Με τη θέση αυτή, συντάχθηκε η ΝΔ και η ΧΑ, ενώ «παρών» δήλωσαν Ποτάμι, ΚΚΕ και Ένωση Κεντρώων. Μάλιστα ακόμα και οι ΑΝΕΛ, δια του κ. Παπαχριστόπουλου, παρά το γεγονός ότι διατύπωσαν θετική γνώμη για το διορισμό, εξέφρασαν τον προβληματισμό τους για τη συγγενική σχέση με τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.