current views are: 7

8 Ιανουαρίου 2016
Δημοσίευση14:23

Μεϊμαράκης: Δεν μπορεί να συνεχιστούν λιτότητα, περικοπές και φόροι

Τη Δευτέρα δεν θα υπάρχουν νικητές και ηττημένοι υπογράμμισε ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα FM, ενώ εξαπέλυσε πυρά κατά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα. 

Δημοσίευση 14:23’

Τη Δευτέρα δεν θα υπάρχουν νικητές και ηττημένοι υπογράμμισε ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα FM, ενώ εξαπέλυσε πυρά κατά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα. 

Τη Δευτέρα δεν θα υπάρχουν νικητές και ηττημένοι υπογράμμισε ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα FM, ενώ εξαπέλυσε πυρά κατά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα. 

«Δεν νιώθω ούτε φαβορί ούτε αουτσάιντερ και νιώθω ότι βρίσκομαι σε μία ευγενή άμιλλα, η οποία μας δίνει τη δυνατότητα να εκφράσουμε ακόμα περισσότερο τις απόψεις μας. Νέα Δημοκρατία είμαστε όλοι και αυτοί που θα ψηφίσουν και θα είναι η ΝΔ ο νικητής των εκλογών» σημείωσε ο κ. Μεϊμαράκης και συνέχισε: 

Δεν θα υπάρχει την Κυριακή το βράδυ ούτε νικητής ούτε χαμένος, όλοι μαζί θα προχωρήσουμε για να υλοποιήσουμε τις αρχές και τις αξίες μας. Όποιος δεν θέλει, μπορεί να μην είναι, αλλά εγώ πιστεύω ότι θα είμαστε (μαζί τη Δευτέρα). Και εγώ προσωπικά θα είμαι.

Ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ σημείωσε πως το λάθος του ήταν ότι «ίσως άφησα και πολιτικοποιήθηκε ένα τεχνικό γεγονός, το οποίο δεν κατάλαβαν όλοι ότι ήταν τεχνικό και προσπάθησαν να επωφεληθούν πολιτικοποιώντας το». 

Επεσήμανε επίσης πως πρέπει να γίνει αυτοκριτική για «τα αποτελέσματα του Ιανουαρίου του ’15 και των ευρωεκλογών του ’14, για να δούμε πώς φτάσαμε στο αποτέλεσμα του Σεπτεμβρίου». 

«Να σας πω ότι ξεκινάω από το 28%, ενώ η αφετηρία του κ. Μητσοτάκη δεν είναι γνωστή ακόμα. Δοκιμάστηκα πράγματι και πήγαμε με όλες αυτές τις συνθήκες, οι οποίες επιβεβαίωναν μια νίκη του ΣΥΡΙΖΑ και μια προσπάθεια από πλευράς μας για καλή παρουσία του κόμματος» επεσήμανε και συνέχισε:

Άλλωστε, όταν ο κ. Σαμαράς αποχώρησε μετά το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, δημοσκοπικά η ΝΔ ήταν στο 14-15% και ο ΣΥΡΙΖΑ στο 45%. Και θεωρώ ότι ήταν μεγάλη πρόκληση για μένα να ηγηθώ αυτού του αγώνα τη στιγμή που όλοι κιότεψαν. Κανείς δεν ήθελε και όταν ο κ. Σαμαράς είπε ότι με ορίζει μεταβατικό πρόεδρο για να εκλέξουμε νέο αρχηγό, είπα ότι σε μία εβδομάδα να πάμε στις διαδικασίες 30 Αυγούστου και δεν θα έβαζα και υποψηφιότητα. Δεν ήθελε, όμως, κανείς, διότι όλοι βλέπαμε τις εθνικές εκλογές. Βλέπαμε ότι ήδη είχε βρεθεί εκείνος – δηλαδή εγώ – να ηγηθεί αυτής της προσπάθειας.

Συνεχίζοντας ο κ. Μεϊμαράκης επεσήμανε πως η ΝΔ θα «ακολουθήσει την πολιτική που ήδη έχουμε χαράξει ομοφώνως στην κοινοβουλευτική ομάδα. Ό,τι θετικό πιστεύουμε ότι στηρίζει τον τόπο και την οικονομία θα το στηρίζουμε και ό,τι είναι αρνητικό και υφεσιακό, αντιαναπτυξιακό και είναι φόροι και περικοπές, σύμφωνα με την ήδη ληφθείσα ομόφωνα απόφαση στην κοινοβουλευτική ομάδα, δεν θα το στηρίζουμε».

«Δεν το ψηφίσαμε (το τρίτο Μνημόνιο). Αν το είχαμε ψηφίσει, δεν θα υπήρχε λόγος να φέρει τώρα αυτές τις αλλαγές. Θα το είχαμε ψηφίσει. Άλλο “να το αναμορφώσει” (το ασφαλιστικό) και αν είχε προσελκύσει επενδύσεις [σ.σ. ο κ. Τσίπρας] και είχε μειωθεί η ανεργία και καταπολεμηθεί η μαύρη εργασία, αυτή η αναμόρφωση θα ήταν τελείως διαφορετική από αυτή που φέρνει σήμερα. Όπως θυμάστε, είχα ζητήσει είτε ήμασταν πρώτοι είτε δεύτεροι, να έχουμε μια εθνική ομάδα συνεννόησης και διαπραγμάτευσης για τα μείζονα ζητήματα» επεσήμανε και πρόσθεσε: 

Και είχα θέσει και προεκλογικά και του έλεγα να μην πάμε για εκλογές, αλλά αφού πήγαμε του το έλεγα και μετεκλογικά, να γίνει μια εθνική ομάδα για το ασφαλιστικό και να συζητηθούν αυτές οι προτάσεις. Αντ’ αυτών, ο κ. Τσίπρας συγκάλεσε το Συμβούλιο Αρχηγών χωρίς να φέρει καμία πρόταση και τώρα μας φέρνει μία πρόταση που χρειάζεται ένα μήνα για να τη διαβάσουμε. Μην νομίζετε ότι είναι πάρα πολύ απλή και δεν ξέρουμε τι κρύβει.

Διαμήνυσε εξάλλου ότι δεν θα ζητήσει συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα εάν εκλεγεί πρόεδρος της ΝΔ. «Μπορούμε να συναντηθούμε στη Βουλή που είναι το πεδίο συζήτησης και συνεννόησης και έχουμε τόσους θεσμικούς τρόπους» είπε ο κ. Μεϊμαράκης και διερωτήθηκε: 

Πρέπει να συναντηθούμε στο Μαξίμου ή σε κάποιο άλλο γραφείο οι δυο μας; 

«Εδώ σκεφτείτε, ότι έχει τη μεγαλύτερη τύχη ο κ. Τσίπρας να είναι Ευρωπαίος πρωθυπουργός και να του οργάνωσε την καλύτερη συνέντευξη ο κ. Κλίντον, με το μεγαλύτερο επενδυτικό κοινό στον κόσμο και δεν αξιοποίησε ούτε αυτήν την ευκαιρία. Αντιθέτως, με τα μέτρα που πήρε, μας πάει σε μεγαλύτερη ύφεση και το κατανοεί και ο ίδιος εν τω μεταξύ, αλλά αυτά τα μέτρα που παίρνει δεν μας βγάζουν από την κρίση. Σε τι να συναινέσουμε λοιπόν; Σε μια πολιτική που δεν την πιστεύουμε;» είπε στη συνέχεια.

Επανέλαβε ότι η περίοδος της λιτότητας δεν μπορεί να συνεχίζεται άλλο και ότι οι περικοπές συντάξεων και οι φόροι που επιβάλλει η κυβέρνηση φέρνουν ύφεση. Επέκρινε τον Αλέξη Τσίπρα, υπογραμμίζοντας ότι προεκλογικά υποσχόταν πολιτικές με κοινωνικό πρόσημο, ενώ τώρα κάνει το αντίθετο. Πρόσθεσε ότι «ενώ μας περιμένει ζεστό χρήμα από το ΕΣΠΑ, η κυβέρνηση δεν μπορεί να το αξιοποιήσει».


σχετικα αρθρα