Αισιόδοξος ότι την Κυριακή θα καταφέρει να κερδίσει εμφανίστηκε ο υποψήφιος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha διαμήνυσε ότι θα προχωρήσει σε σημαντικές αλλαγές στο κόμμα.

«Οι πολίτες θα δουν πολύ σύντομα αλλαγές στην ηγετική ομάδα, θα δώσω ευκαιρίες σε νέους ανθρώπους, θα προχωρήσω άμεσα σε οργανωτικές αλλαγές και θα πάω σε καταστατικό συνέδριο για να περάσουμε από την εποχή του φαξ στην εποχή της τεχνολογίας» είπε και συνέχισε:

Θα πω ολόκληρη την αλήθεια για την οικονομική κατάσταση του κόμματος. Θα φύγουμε από τη Συγγρού. Εάν δεν καταφέρουμε να νοικοκυρέψουμε το κόμμα μας οι πολίτες δικαίως θα μας βλέπουν με καχυποψία. (...) Θα χτίσουμε τη ΝΔ από κάτω προς τα πάνω με βάση τις ανάγκες του κόμματος και την οικονομική κατάσταση. Μεγάλο μέρος της κομματικής επιχορήγησης θα πάει σε παλαιότερες οφειλές και θα ξεκινήσουμε μία οικονομική καμπάνια με απόλυτη διαφάνεια. 

Σχετικά με τη στάση του κόμματος στο ασφαλιστικό επεσήμανε πως «η Νέα Δημοκρατία εκ των πραγμάτων είναι σε κατάσταση που δεν της επέτρεψε να κάνει δομική αντιπολίτευση». 

«Όταν εκλεγώ θα δρομολογήσω διαδικασίες ώστε η ΝΔ να παράγει πολιτικό λόγο. Εγώ έχω καταθέσει συγκεκριμένες δημοσιονομικές προτάσεις» είπε και πρόσθεσε: 

Το 1,8 δισ. που πρέπει να βρεθεί για το ασφαλιστικό που όρισε η τρόικα ως στόχο, είναι γιατί κανείς δεν κατέθεσε εναλλακτικές προτάσεις, γιατί το 2015 ήταν τραγικό έτος. Το 2014 δεν υπήρχε πρόβλημα. Το ασφαλιστικό είναι λογαριασμός Τσίπρα – Καμμένου – Βαρουφάκη. Έχουμε μία βασική διαφορά στο σχέδιο που εξισώνει τους πάντες και τα πάντα. Είναι αντικίνητρο  η αύξηση των εισφορών. 

Περικοπές συντάξεων είναι πρακτικά αδύνατον να συζητήσει κανείς. Πολλές φορές οι συντάξεις καλύπτουν ολόκληρες οικογένειες και αυτή είναι μία κοινωνική πραγματικότητα που δεν αντιλαμβάνεται η τρόικα. Οι πιστωτές θα μπορούσαν να διαπραγματευτούν χαλαρότερα δημοσιονομικά μέτρα εάν υπήρχε μία κυβέρνηση διατεθειμένη να περάσει δομικές μεταρρυθμίσεις

Απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο συνεννόησης με την κυβέρνηση. «Τώρα αλλάζουν τα πράγματα, έχει δώσει δείγματα γραφής ο κ. Τσίπρας και απέδειξε ότι δεν μπορούμε να συνεννοηθούμε. Είμαι εδώ για να κερδίσω τον κ. Τσίπρα» είπε.

Επανερχόμενος στα εσωκομματικά, τόνισε πως «εάν επικρατήσει ο κ. Μεϊμαράκης προφανώς θα τον στηρίξω και αυτός θα στηρίξει εμένα. Αυτό επιβάλει η παράταξή μας. (...) Τους τελευταίους μήνες έβαλα μία σειρά από θέματα, διάνυσα μία σημαντική διαδρομή και πιστεύω ότι θα μπορέσω να εκφράσω αρκετούς πολίτες».