Αντιδράσεις ακόμη και εντός του ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα  από την κορυφή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας προκάλεσε η απόφαση διορισμού του συζύγου της Χαράς Καφαντάρη,​ στη θέση διευθύνοντος συμβούλου στη ΔΕΠΕΝΕ, δηλαδή τον κρατικό οργανισμό που θα διαχειρίζεται το ενεργειακό αγωγό, Turkish stream.

Με ένα Tweet ο διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Ζαχαριάδης, αφήνει σαφείς αιχμές για την «κομματική» επιλογή, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι ακόμη κι αν είναι ο καλύτερος υποψήφιος για δημόσια θέση, εφόσον είναι συγγενής, θα πρέπει να επιλέγεται ο δεύτερος καλύτερος...

Πάντως, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «Ε», η κ. Καφαντάρη υπεραμύνθηκε του διορισμού, τονίζοντας πως «ο σύζυγός μου είναι άνθρωπος της επιστήμης, της κοινωνίας, έχει μία συγκεκριμένη επαγγελματική πορεία και αναγνωρίστηκε από τον υπουργό».

Σφοδρά πυρά προκάλεσε η υπόθεση και στην αντιπολίτευση. Το θέμα έβαλε κατά τη συζήτηση στην επιτροπή ΔΕΚΟ της Βουλής ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Μανιάτης, χαρακτηρίζοντας την υπόθεση «σκάνδαλο».

Όπως είπε, πρόκειται για μια εταιρία που δεν έχει αντικείμενο (στην πράξη δεν υπάρχει ο αγωγός) και κατασπαταλά χρήματα του ελληνικού δημοσίου.

Το Ποτάμι από την πλευρά του, σχολίασε τον διορισμό με εμφανή διάθεση ειρωνείας, αποδίδοντας μάλιστα... συγχαρητήρια στον αρμόδιο υπουργό, Πάνο Σκουρλέτη:

 Το Ποτάμι συγχαίρει τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κυρία Χαρά Καφαντάρη για το διορισμό του συζύγου της κ. Α. Αργυρίου στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της Δημόσιας Επιχείρησης Ενεργειακών Επενδύσεων. Παραλλήλως, συγχαίρει τον υπουργό κ. Σκουρλέτη για την τολμηρή αξιοκρατική επιλογή του.

Στο θέμα αναφέρθηκε και η ευρωβουλευτής της ΝΔ Ελίζα Βόζεμπεργκ, σχολιάζοντας μέσω Twitter: «Κα Καφαντάρη​ όταν ασκήσατε κριτική για ...ρουσφέτια της Κυβέρνησης ΝΔ, τον σύζυγό σας τον ξεχάσατε;;;» έγραψε.