current views are: 4

10 Ιανουαρίου 2016
Δημοσίευση16:02

Άστραψε και βρόντηξε ο Τσίπρας για τα hotspots

Δυσαρέσκεια υπάρχει στο πρωθυπουργικό περιβάλλον, εξαιτίας της αργής προόδου στην κατασκευή των hotspots.

Δημοσίευση 16:02’

Δυσαρέσκεια υπάρχει στο πρωθυπουργικό περιβάλλον, εξαιτίας της αργής προόδου στην κατασκευή των hotspots.

Δυσαρέσκεια υπάρχει στο πρωθυπουργικό περιβάλλον, εξαιτίας της αργής προόδου στην κατασκευή των hotspots. Το γεγονός ότι δεν έχουν ολοκληρωθεί τα πέντε βασικά σημεία καταγραφής προσφύγων προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Πρωθυπουργού, ο οποίος σε διευρυμένη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε για το μεταναστευτικό με τη συμμετοχή Μουζάλα, Τόσκα και Βίτσα, έβαλε χέρι” στους εμπλεκόμενους υπουργούς γιατί η μη ολοκλήρωση των hot spots δημιουργεί προβλήματα στη διαπραγματευτική του τακτική.
 
Συγκεκριμένα, ο κ.Τσίπρας θέλει να έχει να παρουσιάσει στους εταίρους του στο Νταβός, ότι έχουν υλοποιηθεί οι δεσμεύσεις της Ελλάδας στο προσφυγικό και ότι η χώρα μας είναι η μόνη που  λειτουργεί κανονικά ένα μηχανισμό καταγραφής και μετεγκατάστασης προσφύγων, ενώ οι άλλες χώρες “νίπτουν τας χείρας τους”.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες του newpost, ο εκνευρισμός του Αλέξη Τσίπρα ήταν έντονος, λέγοντας στους υπουργούς που είναι επιφορτισμένοι με την κατασκευή και λειτουργία των κέντρων καταγραφής, να έχουν έτοιμα τα σημεία προσφύγων μέχρι τις 21-22 Ιανουαρίου, οπότε και αναχωρεί για το Νταβός προκειμένου να συμμετάσχει στο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ.
 
Αυτό που εκτιμά ο πρωθυπουργός είναι ότι οι εταίροι θα γίνουν πιο πιεστικοί και θα μονοπωλήσουν τις συζητήσεις του Νταβός, όχι με την ασφαλιστικό, τα κόκκινα δάνεια, την αξιολόγηση και το χρέος που “καίνε” τον κ.Τσίπρα, αλλά με τις υποχρεώσεις την Ελλάδας στο προσφυγικό.
 
Το να μονοπωλήσουν τις συζητήσεις οι ελληνικές καθυστερήσεις στα κέντρα σε Μυτιλήνη, Χίο, Λέρο, Κω και Σάμο, θα έβγαζε εκτός στόχου τον πρωθυπουργό, ο οποίος επιδιώκει πολιτική λύση για το κρίσιμο ζήτημα τπυ ασφαλιστικού.

σχετικα αρθρα