current views are: 12

10 Ιανουαρίου 2016
Δημοσίευση22:28

Διεθνή ΜΜΕ: Η εκλογή Μητσοτάκη και η «πίεση» προς τον Τσίπρα

Τον γύρο του διεθνών μέσων ενημέρωσης κάνει η είδηση της εκλογής του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας. 

Δημοσίευση 22:28’

Τον γύρο του διεθνών μέσων ενημέρωσης κάνει η είδηση της εκλογής του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας. 

Τον γύρο του διεθνών μέσων ενημέρωσης κάνει η είδηση της εκλογής του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας

Οι Έλληνες συντηρητικοί εξέλεξαν τον Κυριάκο Μητσοτάκη νέο ηγέτη τους σήμερα, ελπίζοντας ότι έχει τη δυνατότητα να αναζωογονήσει τις προοπτικές τους και να αντιπαρατεθεί στον αριστερό πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, σύμφωνα με τηλεγράφημα του πρακτορείου Ρόιτερς.

Ο Μητσοτάκης, 47χρονος μεταρρυθμιστής βουλευτής και γόνος μίας από τις ισχυρότερες πολιτικές οικογένειες, αναμένεται να ασκήσει πίεση επί του 41χρονου Τσίπρα εν όψει μίας κρίσιμης ψηφοφορίας στο κοινοβούλιο για τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος, στο πλαίσιο της πρώτης αξιολόγησης του προγράμματος διάσωσης της Ελλάδας.

Πρώην τραπεζικό στέλεχος, που υπήρξε επικριτής των πρακτικών των συνδικάτων και της κρατικής σπατάλης, ο Μητσοτάκης αποκάλεσε τον Τσίπρα “ψεύτη”, αλλά επίσης άφησε να εννοηθεί ότι μπορεί να συνεργασθεί μαζί του επί εθνικών θεμάτων υπό ειδικούς όρους, αναφέρεται στο τηλεγράφημα του Ρόιτερς.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αντιπροσωπεύει τη νέα γενιά των πολιτικών της δεξιάς στην Ελλάδα και έχει δεσμευθεί να οδηγήσει το κόμμα του προς το κέντρο της πολιτικής σκακιέρας , αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων στο τηλεγράφημα για την εκλογή του νέου ηγέτη της Νέας Δημοκρατίας.

“Εναν χρόνο αφού έχασε την εξουσία στην Ελλάδα, το συντηρητικό κόμμα της Νέας Δημοκρατίας εξέλεξε τον Κυριάκο Μητσοτάκη, 47 ετών, γιο ενός πρώην πρωθυπουργού, νέο ηγέτη του”, αναφέρεται στο τηλεγράφημα. Ο αντίπαλός του Βαγγέλης Μεϊμαράκης αναγνώρισε την ήττα του, ενώ η καταμέτρηση δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί.

Ο Μητσοτάκης θα ηγηθεί ελληνικού αντιπολιτευτικού κόμματος. Δεσμεύεται να μην υποστηρίξει τη μεταρρύθμιση του υπό κατάρρευσιν κρατικού ασφαλιστικού συστήματος, είναι ο τίτλος των Financial Times.
 

Το αποτέλεσμα των εσωκομματικών εκλογών της Νέας Δημοκρατίας και την επικράτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη ανέλυσε και ο γνωστός δημοσιογράφος του πρακτορείου Reuters Χιούγκο Ντίξον στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter. 

Σύμφωνα με τον κ. Ντίξον ο κ. Μητσοτάκης είναι ένας βαθιά φιλελεύθερος ηγέτης και η Ελλάδα αποκτά επιτέλους έναν αξιόπιστο ηγέτη της αντιπολίτευσης. Σύμφωνα με τον γνωστό δημοσιογράφο η νίκη του Κυριάκου Μητσοτάκη προκαλεί άγχος στον ΣΥΡΙΖΑ και στον Αλέξη Τσίπρα καθώς η κυβερνητική εφημερίδα «Αυγή» υποστήριζε με κάθε τρόπο τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη. 


σχετικα αρθρα