Στην εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην αρχηγία της Νέας Δημοκρατίας αναφέρεται ο Guardian, σημειώνοντας πως εκλέχτηκε καθώς οι ψηφοφόροι «ελπίζουν ότι θα ανανεώσει τις τύχες τους και θα αμφισβητήσει τον αριστερό πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα που είναι ακόμα δημοφιλής παρά το γεγονός ότι επέλεξε την λιτότητα».

Η βρετανική εφημερίδα που σκιαγραφεί το προφίλ του νέου προέδρου της ΝΔ και κάνει ιδιαίτερη αναφορά και στην οικογένειά του, αλλά και στο γεγονός ότι στον πρώτο γύρο των εκλογών βγήκε δεύτερος πίσω από τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Όπως επισημαίνει, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να ασκήσει μεγάλη πίεση στον Τσίπρα ενόψει της κρίσιμης κοινοβουλευτικής ψηφοφορίας για την μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού.

Στη συνέχεια, ο Guardian αναφέρεται στην κριτική που έχει ασκήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις πρακτικές που ακολουθούν οι συνδικαλιστές, ενώ αναφέρει ότι χαρακτήρισε ως ψεύτη τον Αλέξη Τσίπρααφήνοντας όμως υποψίες ότι θα μπορούσε να συνεργαστεί μαζί του σε εθνικά ζητήματα υπό ορισμένες προϋποθέσεις.

Όσον αφορά τον ηττημένο των εσωκομματικών εκλογών της ΝΔ Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ο Guardian τον χαρακτηρίζει ως ένα βετεράνο της πολιτικής, εξηγώντας ότι ανέλαβε προσωρινός αρχηγός του κόμματος τον περασμένο Ιούλιο μετά την παραίτηση του Αντώνη Σαμαρά.

Το άρθρο αναφέρεται και στη πορεία της ΝΔ χαρακτηρίζοντας της στην εισαγωγή ως προβληματικό κόμμα, και εξηγώντας ότι μετά την συνεργασία της το 2012 με το ΠΑΣΟΚ επέβαλε στην χώρα ένα πρόγραμμα λιτότητας και μεταρρυθμίσεις που δεν ήταν δημοφιλείς έπειτα από απαίτηση των δανειστών.