Την  εκτίμηση ότι μπορεί να υπάρξει πλειοψηφία ευρύτερη της κυβερνητικής για το ασφαλιστικό αναφέρει ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς  σε συνέντευξή του στην ΕφΣυν. 

Καταλογίζει στα κόμματα της αντιπολίτευσης ότι στην κριτική τους «υπερακόντισαν των ιδιων των ενδιαφερομένων». 

Αναφορικά με τη διάρκεια της πρώτης αξιολόγησης σημειώνει ότι η «φαρέτρα όσων θέλουν να υπονομεύσουν αδειάζει» και ότι «η διεύρυνση της κυβερνητικής πλειοψηφίας είναι πάντα στους ορίζοντές μας». 

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ για την Αριστερά και τον κρατισμό επισήμανε με νόημα ότι το συγκεκριμένο επιχείρημα «ακούγεται από τους σφοδρούς πολέμιούς της», ενώ αναφερόμενος στο άρθρο του πρώην πρωθυπουργού Κ. Σημίτη τονίζει ότι «θα περίμενε κανείς μαι αυτοκριτική από τον κ. Σημίτη». 

Συγκεκιρμένα για τον κ. Πιτσιόρλα είπε: «Δεν συμφωνώ με τον κ. Πιτσιόρλα»Το συμπέρασμα ότι φταίνε ο «κρατισμός» και το μεγάλο Δημόσιο για την κρίση δεν αφορά την Αριστερά. Το επιχείρημα ότι η Αριστερά εγκλώβισε τον κόσμο στον κρατισμό, είναι επιχείρημα που ακούγεται από τους σφοδρούς πολέμιούς της». 

Κληθείς να σχολιάσει την εκτίμηση του Γερούν Ντάισελμπλουμ ότι η πρώτη αξιολόγηση μπορεί να διαρκέσει μήνες και ερωτηθείς κατά πόσο αυτή η δήλωση αποτελεί προάγγελο πιέσεων για νέα πρόσθετα μέτρα, ο υπουργός Επικρατείας δηλώνει: «ίσως κάποιοι έχουν στο μυαλό τους εκ νέου ένα παιχνίδι καθυστερήσεων. Όμως η συμφωνία εφαρμόζεται, τα δημοσιονομικά αποτελέσματα είναι θετικά, συνεπώς η φαρέτρα όσω θέλουν να υπονομεύσουν αδειάζει».