Γράφει ο Πάνος Ρασσιάς

Καθήκοντα νέου προέδρου στη Νέα Δημοκρατία ανέλαβε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Την προεδρία του κόμματος παρέδωσε στον κ. Μητσοτάκη ο απερχόμενος μεταβατικός πρόεδρος, Γιάννης Πλακιωτάκης, ο οποίος τον ενημέρωσε για τις τρέχουσες εκκρεμότητες του κόμματος. 

Ο κ. Μητσοτάκης έφτασε στα γραφεία μαζί με τον βουλευτή Λευτέρη Αυγενάκη και τον πρώην βουλευτή Μιχάλη Μπεκίρη και τον υποδέχθηκαν οι κ.κ. Γιάννης Πλακιωτάκης, Γιάννης Τραγάκης και ο γραμματέας του κόμματος Ανδρέας Παπαμιμίκος.

Κατά την υποδοχή του νέου προέδρου του κόμματος, ο κ. Πλακιωτάκης τόνισε ότι θα συνεργαστεί στενά μαζί του και θα σταθεί δίπλα στη ΝΔ. 

«Μπορείς να ανταποκριθείς στις απαιτήσεις της κοινωνίας και του κόμματος, ώστε να την καταστήσουμε μεγάλη φιλοευρωπαϊκή δύναμη», επεσήμανε και πρόσθεσε:

Κανείς δεν περισσεύει. Συντεταγμένα θα προχωρήσουμε όλοι μαζί. Σου εύχομαι καλή επιτυχία και σύντομα πρωθυπουργός.

Από την πλευρά του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αφού ευχαρίστησε τον κ. Πλακιωτάκη για τα θερμά λόγια, τον συνεχάρη για το έργο του ως μεταβατικός πρόεδρος και σημείωσε:

Με αξιοπρέπεια και ποιότητα στάθηκες στο ύψος των περιστάσεων. Το κόμμα σού είναι υπόχρεο. 

Ο κ. Μητσοτάκης ευχαρίστησε παράλληλα και στον πρόεδρο της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής, Γιάννη Τραγάκη, «για την αρτιότητα, χωρίς το παραμικρό παρατράγουδο» με την οποία διεξήχθηκαν οι εκλογές. 

«Ευχαριστώ όλα τα μέλη της ΚΕΦΕ και τους εθελοντές του κόμματος, που απέδειξαν ότι το κόμμα έχει βαθιές ρίζες στην ελληνική κοινωνία. Σε αυτούς θα στηριχτούμε», υπογράμμισε ο νέος πρόεδρος της ΝΔ.

«Οι πολίτες ψήφισαν για μια δημιουργική ανανέωση και ζητούν από τη ΝΔ να ανακαλύψει τις βασικές αξίες, που υπηρέτησε απέναντι στον λαϊκισμό. Η ΝΔ πρέπει να γίνει μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη, που θα εκφράζει τους πολίτες της κοινής λογικής απέναντι στον λαϊκισμό».

Όπως είπε, σύντομα θα παρουσιάσει μια εναλλακτική, κυβερνητική πρόταση, ενώ τόνισε ότι «χρέος μου είναι να εξασφαλίσω ενότητα και να πετύχω δημιουργική διεύρυνση. Με τη στήριξη όλης της ΚΟ θα πετύχουμε τον στόχο μας, γιατί είναι συλλογικός».

«Κλείνει ένας δύσκολος κύκλος στο κόμμα, αλλά το 2016 θα είναι μια πολύ καλή χρονιά για τη ΝΔ», κατέληξε.

Νωρίτερα, όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής, Γιάννης Τραγάκης, μέχρι στιγμής έχει ενσωματωθεί το 80% των ψήφων και διαπιστώνεται νίκη του κ. Μητσοτάκη η οποία και μεγαλώνει όσο ενσωματώνονται τα μεγάλα εκλογικά κέντρα του λεκανοπεδίου.

Όπως είπε, μέσα στην ημέρα αναμένεται να ανακοινωθεί και το τελικό αποτέλεσμα.