current views are: 4

11 Ιανουαρίου 2016
Δημοσίευση09:37

Επί ποδός η κυβέρνηση για ασφαλιστικό και πρόγραμμα

Σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό, για το ασφαλιστικό, τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου και την πορεία του προγράμματος πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στο γραφείο του στη Βουλή.

Δημοσίευση 09:37’

Σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό, για το ασφαλιστικό, τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου και την πορεία του προγράμματος πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στο γραφείο του στη Βουλή.

Το ασφαλιστικό, ο συντονισμός του κυβερνητικού έργου και η πορεία του προγράμματος βρέθηκαν στο επίκεντρο της κυβερνητικής σύσκεψης υπό τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα στο γραφείο του στη Βουλή.

Η μεταρρύθμιση στο ασφαλιστικό, που αποτελεί εξάλλου ένα και από τα μεγάλα ανοιχτά ζητήματα της  διαπραγμάτευσης με τους εταίρους θα συζητηθεί και στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ που θα συνεδριάσει το απόγευμα υπό τον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κατρούγκαλο.

Παρά το γεγονός ότι τα σημεία αντιπαράθεσης με τους θεσμούς θα είναι πολλά, το σημαντικότερο είναι το ασφαλιστικό, με το πρώτο και βασικότερο «χαράκωμα» να είναι οι εισφορές. Ήδη οι εργοδότες έχουν συμφωνήσει με την κυβέρνηση για αύξησή τους κατά μία μονάδα (σύμφωνα με τους εργοδότες) ή κατά μιάμιση (σύμφωνα με την κυβέρνηση).

Την ίδια ώρα ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος συνεχίζει την περιοδεία του στην Ευρώπη, με στόχο να αναδειχθεί η αναγκαιότητα για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους. 

Αν και τα πρώτα μηνύματα από τις ευρωπαϊκές συναντήσεις Τσακαλώτου –Κατρούγκαλου είναι ενθαρρυντικά, το θερμόμετρο χτυπά από σήμερα… κόκκινο, δεδομένου ότι ο υπουργός Οικονομικών εισέρχεται στο πιο δύσκολο κομμάτι της περιοδείας του: Ελσίνκι, Άμστερνταμ και Βερολίνο. Για να ακολουθήσουν διαδοχικά οι επαφές του υπουργού Εργασίας στη Σύνοδο του ΟΟΣΑ στο Παρίσι, με τους ομολόγους του από Γερμανία, Γαλλία και Πορτογαλία, οι επαφές του Δημήτρη Παπαδημούλη με τις πολιτικές ευρω-ομάδες στις Βρυξέλλες, και, τέλος, η επίσκεψη του κ. Πρ. Παυλόπουλου σε Βερολίνο και Φραγκφούρτη για τις συναντήσεις με τους Γ. Γκάουκ και Αν. Μέρκελ, επίσης τον Μ. Ντράγκι. 
   
Ο ίδιος ο πρωθυπουργός έχει δηλώσει στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ ότι η κυβέρνηση θα δώσει πολιτική μάχη, το επόμενο διάστημα, για την υπεράσπιση των ελληνικών θέσεων.
   
Κρίσιμη σημασία αποδίδεται και στις συναντήσεις που έχει προγραμματίσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος αναχωρεί αυτή την εβδομάδα για τη Μόσχα και την επόμενη θα επισκεφθεί Βερολίνο και Φρανκφούρτη.


σχετικα αρθρα