«Εγώ δεν άκουσα τον κ. Καραμανλή να βγαίνει δημόσια και να τοποθετείται» είπε ο πρώην υπουργός της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης απαντώντας σε όσους υποστηρίζουν ότι ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής στήριξε τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη στις εκλογές για την ανάδειξη νέου αρχηγού.

Μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 FM» συνεχάρη τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την εκλογή του και τόνισε  ότι αυτό που προέχει είναι να δώσει το στίγμα του στο κόμμα, που, όπως επισήμανε, πρέπει να βασίζεται στις αρχές που έβαλε ο ιδρυτής της παράταξης, Κωνσταντίνος Καραμανλής.

Αναφερόμενος στον δεύτερο γύρο της εκλογικής αναμέτρησης για την ανάδειξη νέου αρχηγού στη ΝΔ παρατήρησε ότι δεν υπήρξαν αντιπαραθέσεις και εντάσεις μεταξύ του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, καθώς διακρίνει πολιτικές ταυτίσεις μεταξύ τους.
   
«Υπήρχε μια κοινή συνισταμένη μεταξύ των δύο υποψηφίων και αυτή ήταν η κοινή τοποθέτηση της ΝΔ πολιτικά, η στόχευσή της στο χώρο της κεντροδεξιάς. Δεν υπήρχαν διαφορές γιατί οι άλλοι δύο υποψήφιοι, μιντιακά όπως το τοποθετούσαν, ήταν λίγο πιο προς τα δεξιά και όχι προς την κεντροδεξιά» είπε ο κ. Μιχελάκης.
   
Την ίδια ώρα απέκλεισε το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών μετά την ανάδειξη νέου αρχηγού στη ΝΔ και εκτίμησε ότι είναι πιθανό η κυβέρνηση να λάβει και στήριξη στο Κοινοβούλιο και από άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης εκτός από τους ΑΝ.ΕΛ.
   
«Μπορεί να αλλάξει η κοινοβουλευτική στήριξη αυτής της κυβέρνησης και να δημιουργηθεί κάποια καινούργια. Μπορεί να δούμε αυτό το φλερτ που έχει ξεκινήσει η κυβέρνηση με το κόμμα του κ. Λεβέντη, την Ένωση Κεντρώων. Και να δούμε τι στάση θα κρατήσουν Ποτάμι και Δημοκρατική Συμπαράταξη» κατέληξε.