Η διαμόρφωση του κειμένου «επανεκκίνησης» του ΣΥΡΙΖΑ, ενόψει της Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης, αλλά και οι πολιτικές εξελίξεις ήταν το αντικείμενο της σημερινής πολύωρης σύσκεψης της Συντονιστικής Επιτροπής, στην οποία πήραν μέρος βουλευτές, τα μέλη της Γραμματείας και εκπρόσωποι από τοπικές, κλαδικές οργανώσεις και θεματικές επιτροπές του συμμαχικού σχήματος. Το κείμενο θα τεθεί για συζήτηση τις επόμενες μέρες στις συνελεύσεις των οργανώσεων του ΣΥΡΙΖΑ σε όλη την Ελλάδα. Παραμένει, ωστόσο, ανοιχτό θέμα η οριστικοποίηση της ημερομηνίας διεξαγωγής της Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης λόγω των "πυκνών πολιτικών εξελίξεων και την διαρκώς αυξανόμενη κρίση", όπως ανέφερε κομματική πηγή.

Ο εισηγητής Γιάννης Μπανιάς, όσο και άλλα στελέχη στις τοποθετήσεις τους δεν παρέλειψαν να αναφερθούν στις λαϊκές κινητοποιήσεις των τελευταίων ημερών στο Σύνταγμα και τις πλατείες όλης της χώρας. Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, διατυπώθηκε η εκτίμηση ότι η εικόνα του κόμματος είναι ιδιαίτερα θετική στην κοινωνία και σε αυτό έχει συμβάλει η αντιπολιτευτική τακτική του τελευταίου διαστήματος.

    Ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, στην τοποθέτησή του χαιρέτησε «τις μαζικές και ειρηνικές κινητοποιήσεις, που το βασικό τους αίτημα είναι να φύγει η κυβέρνηση, το μνημόνιο και η τρόικα».

πηγή: ΑΠΕ