Η εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, ως μη αναμενόμενη τάραξε τα νερά και σε άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Στη Δημοκρατική Συμπαράταξη η Φώφη Γεννηματά έσπευσε να ξεκαθαρίσει πως τη χωρίζουν τεράστιες ιδεολογικές διαφορές με τον κύριο Μητσοτάκη ,θέλοντας να δώσει τέλος στις όποιες συζητήσεις περί συμφωνίας, περί ευρωπαϊκού μετώπου και όλα τα υπόλοιπα που ακούγονται στα δημοσιογραφικά γραφεία. Πολλά στελέχη του ΠΑΣΟΚ είπαν πως η δήλωση ήταν σπασμωδική και πως πρώτα πρέπει το ΠΑΣΟΚ να περιμένει να δει πως θα κινηθεί ο κ. Μητσοτάκης και μετά να κρίνουν. Η αλήθεια είναι πως δεν έχουν σταματήσει οι φήμες πως κάποια στελέχη ίσως γλυκοκοιτούν πλέον τη Νέα Δημοκρατία του κυρίου Μητσοτάκη.

Προβληματισμός υπάρχει και στο επιτελείο του Σταύρου Θεοδωράκη αφού είναι δεδομένο πως στο Ποτάμι υπάρχουν στελέχη που θα μπορούσαν άνετα να βρουν στέγη στη Νέα Δημοκρατία.  Ο κύριος Θεοδωράκη έσπευσε να συγχαρεί το νέο πρόεδρο της Νέα Δημοκρατίας και όλοι στοιχηματίζουν πως ο επικεφαλής του Ποταμιού πιο εύκολα θα μπορούσε να συζητήσει να τον κύριο Μητσοτάκη παρά με την κυρία Γεννηματά. Ο κύριος Θεοδωράκης πάντως τα λεγόμενα δεν ανησυχεί και θα συνεχίσει σε μεταρρυθμιστική ατζέντα.

Με σκεπτικισμό αντιμετωπίζουν και στην Ένωση Κεντρώων την εκλογή Μητσοτάκη καθώς αν σε κάτι έχει πλεονέκτημα ο κ. Μητσοτάκης είναι στο χώρο του κέντρου. Σε κάθε περίπτωση ξεκινά μια ενδιαφέρουσα περίοδος που θα φέρει αρκετές αλλαγές στο πολιτικό σκηνικό της χώρας.