Συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο είχε σήμερα ο Πρόεδρος της Βουλής, στο πλαίσιο εθιμοτυπικής επίσκεψης που πραγματοποίησε στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών.

Ο Νίκος Βούτσης επεσήμανε στον Αρχιεπίσκοπο την έντονη ανησυχία της Πολιτείας για το προσφυγικό ζήτημα, τονίζοντας την ευθύνηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην αντιμετώπιση του προβλήματος. Χαρακτηριστικά ανέφερε:

Το ζήτημα αυτό θα μας απασχολήσει και στο μέλλον, καθώς όλος ο αιώνας μας μπορεί να σφραγιστεί από νέες μεταναστευτικές και προσφυγικές ροές, όπως άλλωστε όλος ο ανθρώπινος πολιτισμός και η ιστορία των λαών σφραγίστηκαν από τέτοιες ροές.

Παράλληλα, υπογράμμισε την ιδιαίτερη σημασία της όσο το δυνατόν καλύτερης συνάφειας των ρόλων, σε όλα τα επίπεδα, για την αντιμετώπιση τέτοιων ζητημάτων. Από την πλευρά του ο κ. Ιερώνυμος δήλωσε απόλυτα σύμφωνος και παρατήρησε πως «τα κράτη της Ευρώπης είναι αποτέλεσμα μετακινήσεων των λαών».

Ο Πρόεδρος της Βουλής επεσήμανε ότι «η Ευρώπη και ιδιαίτερα η Ευρωπαϊκή Ένωση, που έδωσε στους λαούς μία μεγάλη ώθηση και μία προσδοκία, βρίσκονται μπροστά σε κάποιους σημαντικούς κόμβους, που αν δεν εκτιμηθούν σωστά, θα υπάρξουν καινούργια τείχη ανάμεσα σε λαούς και σε ανθρώπους».