current views are: 7

11 Ιανουαρίου 2016
Δημοσίευση16:59

Από «κόσκινο» ασφαλιστικό και Κατρούγκαλος στην Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ

Την έγκριση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ αναμένει το σχέδιο της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό, με τον Γιώργο Κατρούγκαλο να βρίσκεται σήμερα ενώπιον των βουλευτών της Κουμουνδούρου.

Δημοσίευση 16:59’

Την έγκριση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ αναμένει το σχέδιο της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό, με τον Γιώργο Κατρούγκαλο να βρίσκεται σήμερα ενώπιον των βουλευτών της Κουμουνδούρου.

Την έγκριση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ αναμένει το σχέδιο της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό, με τον Γιώργο Κατρούγκαλο να βρίσκεται σήμερα ενώπιον των βουλευτών της Κουμουνδούρου. Από τις 6.30 το απόγευμα συνεδριάζει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος, απουσάι του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος άλλωστε έχει κατ’ ιδίαν συναντήσεις με τους βουλευτές εδώ και έναν μήνα. 

Τα αγκάθια στο δρόμο για την ψήφιση του ασφαλιστικού είναι πολλά και μεγάλα, γεγονός που προκαλεί ανησυχία στο Μαξίμου μέχρι και την τελευταία στιγμή. Για την ώρα, το κρίσιμο για  τους περισσότερους από τους βουλευτές είναι η αύξηση των εισφορών για τους ελεύθερους επαγγελματίες, μέτρο για το οποίο δέχονται τα πυρά μεγάλων κοινωνικών ομάδων που συναντούν στις περιφέρειές τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες από κυβερνητικές πηγές, η κυβέρνηση εξετάζει την εξεύρεση ισοδύναμων, προκειμένου να κάμψει τις αντιδράσεις των εργαζομένων που πληρώνονται με «μπλοκάκι», και εν μέσω κρίσης έχουν αυξηθεί σημαντικά. Για πολλές κατηγορίες μικρομεσαίων επαγγελματιών η αύξηση των εισφορών θα είναι η χαριστική βολή, όπως λένε, στην υπεροφορολόγηση που δέχονται τα τελευταία χρόνια.

Η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας μελετά αλλαγές και διορθώσεις στις στρεβλώσεις του νέου ασφαλιστικού, ελπίζωντας σε «πράσινο φως» από τους δανειστές. Κάτι όμως που δεν θα είναι εύκολο. Για τον λόγο αυτό, τόσο ο κ. Κατρούγκαλος όσο και ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος ρίχνονται σε μια μάχη συμμαχιών, πραγματοποιώντας μπαράζ επαφών με ευρωπαίους αξιωματούχους, βλέποντας ότι το ασφαλιστικό μπορεί να στοιχίσει πολλά στην πολιτική σταθερότητα της κυβέρνσης. 

 


σχετικα αρθρα