του Πάνου Ρασσιά

Με συνεχείς συσκέψεις για το σχεδιασμό της επόμενης μέρας, με τους στενούς συνεργάτες του και κομματικά στελέχη πέρασε την πρώτη μέρα του ως πρόεδρος της ΝΔ ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος δέχθηκε τηλεφωνικά και τα συγχαρητήρια του προέδρου του ΕΛΚ, Ζόζεφ Ντολ.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Μητσοτάκης σχεδιάζει το πρώτο του ταξίδι στο εξωτερικό για την Κύπρο, ενώ το Φεβρουάριο υπάρχει και η Σύνοδος Κορυφής των ηγετών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στις Βρυξέλλες. 

Ως προς τα εσωκομματικά, κατά πάσα πιθανότητα θα συνεδριάσει την Πέμπτη η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος, όπου ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να δώσει το πολιτικό στίγμα του και να περιγράψει πως θα κινηθεί κοινοβουλευτικά η ΝΔ σε μια σειρά κρίσιμων ζητημάτων.

Για αύριο έχουν προγραμματιστεί και οι συναντήσεις με τους δυο πρώην πρωθυπουργούς Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά στα γραφεία τους στη Βουλή, ενώ μέσα στην εβδομάδα αναμένεται και το ραντεβού με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Σε εκκρεμότητα ήταν η συνάντηση με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, καθώς έπρεπε να καθοριστεί το ποτέ θα γίνει το τετ α τετ των δυο πρώην μονομάχων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, παραμένει η δέσμευση και το πλαίσιο του κ. Μητσοτάκη, για τις 111 μέρες για την αναγέννηση της ΝΔ, με νέα οργανογράμματα και νέα φιλοσοφία που θα καθοριστούν μέσα από ένα Συνέδριο. Για το θέμα του έκτακτου Συνεδρίου θα υπάρξουν ανακοινώσεις μέσα στις επόμενες ημέρες, με επικρατέστερο το σενάριο να έρθει το τακτικό Συνέδριο νωρίτερα -τέλη χειμώνα, αρχές άνοιξης- αντί του Ιουνίου που θα πραγματοποιούνταν κανονικά.

Στα επόμενα εικοσιτετράωρα θα ανακοινωθούν και οι τομεάρχες, κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι και επικεφαλής των γραμματειών του κόμματος, με τον Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη να ανακοινώνει την παραίτησή του από τη θέση του γραμματέα Στρατηγικού Σχεδιασμού σε μια κίνηση για να δείξει το δρόμο και στους συναδέλφους του προκειμένου να διευκολύνουν το νέο πρόεδρο της ΝΔ.

Μέσα στην εβδομάδα θα κλείσει και το θέμα του εκπροσώπου Τύπου αλλά και του γραμματέα της κοινοβουλευτικής ομάδας, ενώ θα πρέπει να σημειωθεί το γεγονός ότι ο Λευτέρης Αυγενάκης, ήταν μόνος βουλευτής που έφτασε στη Συγγρού στο ίδιο αυτοκίνητο με τον κ. Μητσοτάκη.

Γενικός Διευθυντής του κόμματος στη θέση του Κώστα Τσιμάρα, θα οριστεί σύμφωνα με πληροφορίες ο Νίκος Παπαθανάσης, που εχει διατελέσει μεταξύ αλλαγών και πρόεδρος της ΣΤΑΣΥ. Ο κ. Μητσοτάκης είχε συνάντηση και με τον Ανδρέα Παπαμιμίκο, κατα την οποία αποφασίστηκε να παραμείνει στη θέση του Γραμματέα της Πολίτικης Επιτροπής μέχρι το Συνέδριο.

Σύσκεψη είχε ο κ. Μητσοτάκης και με τον κ. Πλακιώτακη, τον κ. Τραγάκη, τον κ. Τσιμαρα και αλλά επιτελικά στελέχη για μια σειρά θεμάτων, μεταξύ των οποίων και τα οικονομικά του κόμματος.