Του  Ιωάννη Μαρτέλου

Αντίστροφα μετράει ο χρόνος πλέον για το νέο αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη, ώστε τις επόμενες 111 μέρες, έως Πάσχα, την Πρωτομαγιά του 2016, να έχουν συντελεστεί οι απαραίτητες αλλαγές στο κόμμα ώστε να είναι έτοιμο να αποτελέσει την αξιόπιστη εναλλακτική λύση διακυβέρνησης της χώρας, στο κέντρο της πολιτικής ζωής.
 
Το σχέδιο με τον κωδικό «111 μέρες» έχει ήδη ξεκινήσει και ο ίδιος ο Κυρ. Μητσοτάκης στις πρώτες του επαφές αναφέρεται σε συγκροτημένη δουλειά σε βάθος και από την αρχή ώστε να μπορέσει η Νέα Δημοκρατία να αποκτήσει τα χαρακτηριστικά ενός μοντέρνου, λειτουργικού, ευρωπαϊκού κόμματος.
 
Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, ο ανασχεδιασμός της Ν.Δ. θα γίνει στα πρότυπα μεγάλων ευρωπαϊκών κόμματων, ενώ θα εξαγγείλει και έκτακτο συνέδριο για το τριήμερο 26-28 Φεβρουαρίου.
 
Τις επόμενες ημέρες αλλάζει η οργάνωση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, ώστε να είναι πιο αποτελεσματική. Συγκεκριμένα θα υπάρχουν τομεάρχες που θα ενισχυθούν από τεχνοκράτες και εμπειρογνώμονες στην άσκηση του έργου τους. Επίσης, στο κόμμα θα γίνει επαναστελέχωσή του με διαφανή και αξιοκρατικό τρόπο, ώστε να είναι πιο μικρό και ευέλικτο, αλλά και πιο αποτελεσματικό.

Ακόμη, θα ξεκινήσει άμεσα εκστρατεία οικονομικής υποστήριξης της Ν.Δ. όπως ο νόμος ορίζει και η κρατική επιχορήγηση θα διατίθεται κατά προτεραιότητα για την αποπληρωμή των υποχρεώσεών μας προς τους εργαζομένους του κόμματος και για την εξυπηρέτηση των δανείων μας.  
 
Η Ν.Δ. θα μετακομίσει άμεσα από το πολυτελές κτήριο της Συγγρού σε κάποιο πολύ ταπεινότερο και μικρότερο σε μια προσιτή περιοχή της Αθήνας, ενώ θα ενεργοποιηθούν πολίτες που ήδη έχουν εκδηλώσει την πρόθεσή τους να συνδράμουν εθελοντικά την προσπάθεια ανάταξης της Ν.Δ.

Τη Δευτέρα 1η Φεβρουαρίου ξεκινά η ανοιχτή δημόσια διαβούλευση του προτεινόμενου νέου Καταστατικού του κόμματος με εμπλοκή και των πολιτών και αμέσως μετά έως το Πάσχα είναι στόχος να έχουν στελεχωθεί και συγκροτηθεί όλα τα κομματικά όργανα σύμφωνα με τις επιταγές του νέου Καταστατικού.