«Νικήτρια είναι η ΝΔ» σχολίασε ο Ευάγγελος Αντώναρος με αφορμή τα αποτελέσματα των εσωκομματικών εκλογών, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα FM.

«Η πολιτική κυρίως και ιδεολογική αντιπαράθεση οδήγησε σ' αυτό το ντέρμπι και καθαρός νικητής είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Εγώ έχω τη χαρά να τον συγχαρώ ήδη από χθες το βράδυ αργά, και θα του ευχηθώ να κάνει ό,τι είναι απαραίτητο για την παράταξη αυτή που πάντοτε ήταν μια παράταξη σύνθετη, πολυσυλλεκτική και πρέπει να ξαναβρεί τη δύναμη που της αρμόζει...» δήλωσε ο Ευάγγελος Αντώναρος.

«Δεν είναι αντίπαλός μας ο κ. Μητσοτάκης, και έχουμε ενδεχομένως ορισμένες διαφορές προσέγγισης και ιδεολογικές, αλλά εκείνο που μετράει είναι να βρούμε ξανά τον βηματισμό μας. Διαφωνώ με κάποιους που σήμερα το πρωί βγαίνουν και τραβάνε τα μαχαίρια και μαχαιρώνουν ο ένας τον άλλον. Δεν θέλω κανένα μαχαίρωμα. Αυτά είναι χθες» επεσήμανε ακόμα ο κ. Αντώναρος. 

Στην ερώτηση αν ο κ. Μητσοτάκης είναι νεοφιλελεύθερος είπε πως «αυτό θα φανεί στην πράξη από εδώ και πέρα» και συμπλήρωσε:

Ήταν για ένα μικρό σχετικά διάστημα υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Τώρα, έχει όλη την ευθύνη της χάραξης της συνολικής πολιτικής της ΝΔ. Θέλω να δω συγκεκριμένα δείγματα πολιτικού σχεδιασμού και εφαρμογής από τον κ. Μητσοτάκη. Είναι ένας μοντέρνος άνθρωπος, που ξέρει τα ρεύματα και την Ευρώπη, μιλάει με τους Ευρωπαίους ηγέτες γιατί είναι γλωσσομαθέστατος, και πιστεύω ότι πολύ γρήγορα θα καταλάβει ότι η εντολή που πήρε είναι εντολή προστασίας της ελληνικής κοινωνίας.