Την πεποίθηση ότι ο χώρος δράσης της ΝΔ θα είναι αυτός της αγοράς και της επιχειρηματικότητας διατύπωσε ο βουλευτής της ΝΔ Λευτέρης Αυγενάκης, τονίζοντας, παράλληλα, την διάθεση για αντιπολιτευτικό''σκληρό ροκ'' από την πλευρά του κινήματος.

Δίνοντας ένα πρώτο στίγμα για την ταυτότητα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο κ. Αυγενάκης σημείωσε ότι η ΝΔ είναι ένα κεντροδεξιό κόμμα, διευκρινίζοντας ότι μολονότι στο παρελθόν η παράταξη είχε καταφέρει να «επικοινωνήσει» και με πολίτες που βρίσκονται «δεξιότερα της δεξιάς», πλέον ο εν λόγω χώρος ανήκει σε άλλες δυνάμεις που «δεν απασχολούν» τη Συγγρού.

Αντίθετα, κύριο μέλημα της νέας ηγεσίας είναι να επικοινωνήσει με τους ανθρώπους της αγοράς, που στηρίζουν την ελληνική οικονομία και αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες στο χώρο του επιχειρείν.

Αναφερόμενος στη στρατηγική που θα ακολουθήσει η ΝΔ απέναντι στην κυβέρνηση, ο κ. Αυγενάκης διαβεβαίωσε ότι θα υπάρξει «σκληρό ροκ στην αντιπολιτευτική πολιτική», με αναβάθμιση του επιπέδου της αντιπολίτευσης που θα «αναγκάσει τον ΣΥΡΙΖΑ να συζητήσει με σοβαρότητα» κι όχι με «αστεϊσμούς».

Ειδικά για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση, επαναβεβαίωσε την «κατ’ αρχήν» αρνητική στάση της ΝΔ απέναντι στις προτάσεις Κατρούγκαλου, αλλά ζήτησε υπομονή για τα διάφορα επιμέρους θέματα, λέγοντας ότι θα υπάρξει συζήτηση ώστε το κόμμα να καταθέσει μία υπεύθυνη πρόταση.

'Οπως τόνισε:

Όπου χρειαστεί να συγκρουστούμε θα συγκρουστούμε. Αυτή η επικίνδυνη κυβέρνηση θα έχει απέναντι της μία σκληρή αλλά χρήσιμη αντιπολίτευση.

Τέλος, σε ό,τι αφορά τις εσωκομματικές αλλαγές, είπε ότι θα υπάρξει σεβασμός στους «παλιούς και έμπειρους» αλλά ταυτόχρονα θα πρέπει να αναδειχτεί το νεότερο στελεχικό δυναμικό της παράταξης, χωρίς να αποκλείσει το ενδεχόμενο και ο ίδιος να αναλάβει κάποια θέση ευθύνης.