Αλλαγές στο πολιτικό τοπίο της χώρας εκτιμάται πως φέρνει η εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας. 

Το κέντρο «νιωθεί» ήδη την πίεση από την εκλογή Μητσοτάκη,  για αυτό και οι βιαστικές δηλώσεις της Φώφης Γεννηματά περί αβύσσου. 

Ωστόσο ήδη βουλευτές από το ΠΑΣΟΚ και Το Ποτάμι έδωσαν το στίγμα των προθέσεών τους. 

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο βουλευτής Λεωνίδας Γρηγοράκος, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο στελέχη ή ακόμα και εν ενέργεια βουλευτές της Δημοκρατικς Συμπαράταξης να πορευτούν με τη ΝΔ του κ. Μητσοτάκη

Ο κ. Γρηγοράκος χαρακτήρισε τον νέο αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ως πολύ καλό πολιτικό, ενώ εκτίμησε ότι η ΝΔ θα αναδειχθεί πρώτο κόμμα δημοσκοπικά.

Για τον εαυτό του, είπε ότι αν η Δημοκρατική Συμπαράταξη δεν αλλάξει και δεν δώσει το στίγμα της, μελετά το ενδεχόμενο να μην κατέβει ως υποψήφιος στις επόμενες εκλογές.

Η εκλογή του κ. Μητσοτάκη δεν είναι αδιάφορη, έχει πολιτικό ενδιαφέρον, τόνισε επίσης στον ΣΚΑΙ ο βουλευτής του Ποταμιού Σπύρος Λυκούδης.

Δήλωσε ότι Το Ποτάμι είναι υποχρεωμένο πλέον να προσδιορίσει με ακρίβεια το δικό του πολιτικό στίγμα για να δει πως θα αντιμετωπίσει τις αναδιατάξεις στο πολιτικό σκηνικό.