Αναταράξεις με το «καλημέρα σας» έχει προκαλέσει στο ΠΑΣΟΚ, η εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην προεδρία της Νέας Δημοκρατίας. 

Οι δηλώσιες του Λεωνίδα Γρηγοράκου ο οποίος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο στελέχη ή ακόμα και εν ενέργεια βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης να πορευτούν με τη ΝΔ του κ. Μητσοτάκη προκάλεσε σφόδρες αντιδράσεις. 

 Ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Βασίλης Κεγκέρογλου κάλεσε τον βουλευτή Λεωνίδα Γρηγοράκο είτε να κατονομάσει είτε να ανακαλέσει τη δήλωσή του. 

Ο κ. Γρηγοράκος μάλιστα στις δηλώσεις του είχε προσθέσει πως  αν η Δημοκρατική Συμπαράταξη δεν αλλάξει και δεν δώσει το στίγμα της, μελετά το ενδεχόμενο να μην κατέβει ως υποψήφιος στις επόμενες εκλογές.

Μετά τη συνάντηση των δύο ανδρών ο κ. Κεγκέρογλου είπε πως παρερμηνεύτηκαν οι δηλώσεις του σε κρίσιμα σημεία της συνέντευξης.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος μιλώντας στον ΣΚΑΙ και το Ακραίως και τους Τάκη Χατζή και Νίκο Παναγιωτόπουλο, είπε πως η Δημοκρατική Συμπαράταξη οφείλει να βρει το στίγμα της, μέσα από το συνέδριο. 

«Συμφωνώ με τον Γρηγοράκο ότι πρέπει να δώσουμε το στίγμα μας», δήλωσε χαρακτηριστικά. «Πρέπει να προχωρήσουμε γρήγορα να έχουμε ένα πολιτικό στίγμα. Κανείς δεν είναι αγκαλιά με τις καρέκλες στη Δημοκρατική Συμπαράταξη», κατέληξε.