Επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή προς τους συναρμόδιους υπουργούς κατέθεσε ο Ανεξάρτητος Βουλευτής Στάθης Παναγούλης για την άγρια επίθεση των ΜΑΤ σε βάρος των Συνταξιούχων δίπλα στη Βουλή. 
 
Ο βουλευτής που είναι εξαιρετικά αιχμηρός και σημειώνει δηκτικά ότι το Αριστερό ξύλο είναι κατά την Κυβέρνηση ''από τον Παράδεισο'' τονίζει στην ερώτηση του με θέμα  «Αριστερή» επίθεση σε συνταξιούχους διαδηλωτές με χημικά και ξυλοδαρμούς».
 
Την Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου,  το μεσημέρι, στην οδό Βασιλίσσης Σοφίας, δίπλα στην Βουλή και στη συμβολή με την οδό Ηρώδου Αττικού, δυνάμεις των ΜΑΤ επιτέθηκαν σε συνταξιούχους που διαδήλωναν κατά των επερχόμενων περικοπών στις ήδη μειωμένες συντάξεις τους, εκτοξεύοντας χημικά, ενώ, παράλληλα, χτύπησαν αγρίως με τα γκλοπ τους την ομάδα των συγκεντρωμένων.
 
Οι συνταξιούχοι ήθελαν να βρεθούν έξω από το Μέγαρο Μαξίμου, για να δώσουν στον Πρωθυπουργό το μήνυμα, ότι η νέα μείωση των συντάξεων, που γίνεται κατ’ εντολή των δανειστών, οδηγεί σε περαιτέρω εξευτελισμό και στην εξαθλίωση τους.
 
Η κυβέρνηση, όπως φαίνεται, θεωρεί ότι η «αριστερή» επίθεση με χημικά και ξυλοδαρμούς στους συνταξιούχους, την ώρα ακριβώς που ετοιμάζουν για αυτούς μια νέα Κόλαση, έχει βγει από τον Παράδεισο. Μάλιστα, το υπουργείο σας δεν διέταξε έρευνα για τον απάνθρωπο ξυλοδαρμό των «απόμαχων» της ζωής, παρά μόνο για την χρήση μεγάλης ποσότητας χημικών. 
 
Με βάση τα παραπάνω, ερωτάται ο αρμόδιος κ. Υπουργός:
  • Ποιος έδωσε εντολή για αντεπίθεση των ΜΑΤ κατά των συνταξιούχων; Προτίθεται το υπουργείο σας να διατάξει έρευνα για το είδος της χημικής ουσίας που εκτοξεύτηκε, για τους κινδύνους και τις επιπτώσεις στην ανθρώπινη υγεία από τη χρήση της, για το εάν χορηγήθηκε η απαιτούμενη έγκριση των αρμοδίων επιστημονικών οργάνων για την εκτόξευση της καθώς και για τον υπερβάλλοντα ζήλο που έδειξαν οι ροπαλοφόροι αστυνομικοί, ποδοπατώντας και τραυματίζοντας τους διαδηλωτές;
  • Σκοπεύει η κυβέρνηση να καταργήσει τα ΜΑΤ και να απαγορεύσει τη χρήση χημικών ουσιών κατά των διαδηλωτών, όπως είχε δεσμευθεί ο ΣΥΡΙΖΑ επανειλημμένως στο παρελθόν, ή πρέπει να ρωτήσει και για αυτό την «Τρόικα»;