Ερώτηση με αφορμή τη φωτογραφία του Πάνου Καμμένου με καρχαρία, που προκάλεσε αντιδράσεις από την «WWF Ελλάς», απηύθυνε ο βουλευτής του Ποταμιού Γιώργος Αμυράς, ζητώντας να μάθει αν ισχύουν τα όσα καταγγέλλει η οργάνωση.

«Το είπε και το έκανε ο κ. Καμμένος, τελειώνει με τους 'μεγαλοκαρχαρίες', μόνο που το συγκεκριμένο είδος εξαβράγχιου καρχαρία (Hexanchus griseus), σύμφωνα με την WWF Ελλάς, προστατεύεται από την ελληνική νομοθεσία με το Προεδρικό Διάταγμα 67/1981 και απαγορεύεται η αλιεία του. Πρόκειται για έναν από τους πιο κυνηγημένους καρχαρίες στην Ελλάδα, χωρίς να έχει καταγραφεί παγκοσμίως ούτε μία απρόκλητη επίθεση σε άνθρωπο», αναφέρει στην ερώτησή του ο Γ. Αμυράς και ρωτά τους υπουργούς Περιβάλλοντος και Ναυτιλίας, κ.κ. Σκουρλέτη και Δρίτσα αντίστοιχα αν ισχύουν τα όσα παραθέτει στην ανακοίνωσή της η WWF Ελλάς για τον συγκεκριμένο καρχαρία.

Επίσης, διερωτάται αν έχουν διερευνηθεί οι συνθήκες θανάτωσης του προστατευόμενου είδους και το ενδεχόμενο οι εικονιζόμενοι να έχουν παραβεί τη νομοθεσία για την προστασία του.

Τέλος, κάνοντας λόγο για ενέργεια που αποτελεί «φτηνή μικροκομματική προβολή», ζητά να μάθει «αν η κυβέρνηση καταδικάζει την απερίσκεπτη εκμετάλλευση του ευαίσθητου αυτού θέματος από τον κ. Καμμένο».