Με θετικό τρόπο σχολίασε ο Θεόδωρος Πάγκαλος την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας. 

Σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στο Βήμα FM , ο κ. Πάγκαλος εκτίμησε πως «ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ένας Σημίτης σε σχέση με το ΠΑΣΟΚ, όπως το ζήσαμε την εποχή που διεκδίκησε την ηγεσία του κόμματος».

Ο πρώην υπουργός των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ σημείωσε ότι στα συγχαρητήρια που έστειλε στον νέο πρόεδρο της ΝΔ του λέει πως «μένει να δούμε αν θα υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις που είχε αναλάβει στην προεκλογική του εκστρατεία».

Επεσήμανε πως εάν τηρήσει ο κ. Μητσοτάκης τις δεσμεύσεις του, είναι προφανές ότι και η χώρα θα αλλάξει μορφή και η Νέα Δημοκρατία θα κερδίσει τις εκλογές και βεβαίως ο ίδιος θα αναδειχθεί σε μία από τις μεγάλες ιστορικές φυσιογνωμίες της ελληνικής πολιτικής ζωής.

«Γιατί αν αυτά τα πράγματα που λέει ότι θα κάνει τα κάνει, τότε όλα αυτά που συζητάμε ως εκσυγχρονιστικά προβλήματα της σύγχρονης Ελλάδας θα έχουν λυθεί».

Υπενθύμισε ότι ο κ. Μητσοτάκης έχει πάρει δεσμεύσεις, έχει υιοθετήσει θέσεις και πρόσθεσε ότι «είναι ένας άνθρωπος που έχει σαφώς μετανανεωτικές και μεταρρυθμιστικές θέσεις, στις οποίες επιμένει και μένει να δούμε αν θα τις υλοποιήσει».

Εξέφρασε την άποψη ότι «αν τις υλοποιήσει, η άλλη παράταξη που έχει όλο τον λαϊκισμό μέσα της παλαιάς δεξιάς και τον καραμανλισμό, δεν ξέρω αν θα τον ακολουθήσει ή θα τον στηρίξει μέχρι το τέλος. Αν γίνουν τα πράγματα έτσι που σας τα περιγράφω, είναι θετικό βήμα, αλλά δεν ξέρω αν θα γίνουν έτσι».