Την πλήρη αντίθεση του ΠΑΣΟΚ στο σχέδιο της κυβέρνησης για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση  εξέφρασε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, μετά τη συνάντηση που είχε το μεσημέρι με το προεδρείο της ΓΣΕΕ στα γραφεία της Συνομοσπονδίας.

«Συναντηθήκαμε με τους εκπροσώπους των εργαζομένων αυτούς που επιδεικτικά αρνείται να συναντήσει ο κ. Τσίπρας, ο οποίος με αυτή του την επιλογή παίρνει διαζύγιο από το χώρο της εργασίας», είπε η Φ. Γεννηματά και τόνισε ότι το σχέδιο για το ασφαλιστικό δεν εξασφαλίζει το μέλλον της κοινωνικής ασφάλισης και αποτελεί ένα κακέκτυπο της μεταρρύθμισης του ΠΑΣΟΚ με το ν.3863. 

Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι φέρνει στους πολίτες το λογαριασμό της διακυβέρνησης της οι οποίοι καλούνται να πληρώσουν 1,8 δισ. με επικίνδυνες διατάξεις που ενισχύουν τη φοροδιαφυγή, την εισφοροδιαφυγή και οι συντάξεις μετατρέπονται για τις νέες γενιές σε φιλοδώρημα. 

Οι συγκεκριμένες διατάξεις ανέφερε η κ. Γενημματά απορυθμίζουν την κοινωνική ασφάλιση και οδηγούν σε νέες εξαιρετικά επώδυνες παρεμβάσεις τα επόμενα χρόνια που θα κάνουν τους πολίτες να πληρώνουν εις το διηνεκές.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι το κόμμα είναι δυναμικά αντίθετο σε λογικές που δεν υπερασπίζονται τον κοινωνικό χαρακτήρα της Ασφάλισης και σημείωσε ότι το ΠΑΣΟΚ θα είναι στο πλευρό των εργαζομένων, των συνταξιούχων, των επιστημόνων, των επαγγελματιών, των αγροτών και όλων όσοι αγωνίζονται για καλύτερη ζωή.

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος δήλωσε ότι αυτό που παρουσίασε η κυβέρνηση ως ασφαλιστική μεταρρύθμιση δεν έχει καμία σχέση με μια μεταρρύθμιση που θα έδινε ανάσα στον κόσμο της εργασίας και προοπτική για ένα βιώσιμο και αποτελεσματικό ασφαλιστικό.  Αντίθετα, τόνισε, το σχέδιο της κυβέρνησης καλλιεργεί αυταπάτες στηριγμένες πάνω σε ψεύδη.

Τέλος, ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ προανήγγειλε ότι θα δοθεί αγώνας με απεργιακές κινητοποιήσεις που θα αποφασιστούν στο Γενικό Συμβούλιο της ΓΣΕΕ την Παρασκευή 15 Ιανουαρίου