Λήξαν θεωρείται το «επεισόδιο» μεταξύ του ΠΑΣΟΚ και του βουλευτή του κόμματος Λεωνίδα Γρηγοράκου, ο οποίος κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις με αφορμή δήλωσή του για την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας. 

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο κ. Γρηγοράκος άφηνε ανοιχτό το ενδεχόμενο στελέχη ή ακόμα και εν ενέργεια βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης να πορευτούν με τη ΝΔ του κ. Μητσοτάκη προκάλεσε σφόδρες αντιδράσεις. 

Ο κ. Γρηγοράκος μάλιστα στις δηλώσεις του είχε προσθέσει πως  αν η Δημοκρατική Συμπαράταξη δεν αλλάξει και δεν δώσει το στίγμα της, μελετά το ενδεχόμενο να μην κατέβει ως υποψήφιος στις επόμενες εκλογές.

Αργότερα, ο βουλευτής συναντήθηκε με τον Γραμματέα της ΚΟ της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Βασίλη Κεγκέρογλου και σύμφωνα με πληροφορίες, οι εξηγήσεις του κρίθηκαν επαρκείς.

Μάλιστα, ο κ. Κεγκέρογλου σε δήλωσή του, τονίζει ότι ο κ. Γρηγοράκος, του έδωσε και αναλυτικά το κείμενο της απομαγνητοφωνημένης συνέντευξης. «Με βάση αυτά τα οποία δήλωσε εκ νέου, φαίνεται ότι πραγματικά παρερμηνεύτηκαν οι δηλώσεις του σε κρίσιμα σημεία της συνέντευξης.

«Το σίγουρο είναι ότι η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, συμπεριλαμβανομένου και του κ. Γρηγοράκου εργάζεται και θα εντείνει αυτή την προσπάθεια, για την ανάδειξη της πολιτικής της Σοσιαλδημοκρατίας στην Ελλάδα που είναι διαφορετική και έντονα διακριτή και από αυτή της Ριζοσπαστικής λεγόμενης Αριστεράς και από την πολιτική του Ευρωπαϊκού Λαϊκού κόμματος στην Ελλάδα», σημείωσε ο κ. Κεγκέρογλου και πρόσθεσε: 

Είμαστε μια μεγάλη ευρωπαϊκή πολιτική οικογένεια η παράταξη της Σοσιαλδημοκρατίας, θα δουλέψουμε για τις αξίες και τις αρχές, ιδιαίτερα αυτή την κρίσιμη περίοδο στην Ελλάδα, μ΄ ένα σχέδιο ανασυγκρότησης συνεργασίας του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα και βεβαίως για ένα βιώσιμο κοινωνικό κράτος. Οι διαχωριστικές γραμμές υφίστανται και δεν καταργούνται ούτε σε επίπεδο ελληνικό ούτε σε επίπεδο ευρωπαϊκό ανάμεσα στις μεγάλες πολιτικές οικογένειες. Το ζητούμενο είναι αν στις κρίσιμες ώρες μπορούν υπεύθυνα οι πολιτικές δυνάμεις του τόπου να σταθούν απέναντι στα μεγάλα προβλήματα της πατρίδας και της κοινωνίας.