Για ιδεοληπτική πολιτική που διώχνει τη μεγαλύτερη επένδυση στη χώρα κατηγόρησε την κυβέρνηση ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, με αφορμή την απόφαση της Eldorado Gold να αναστείλει μεγάλο μέρος των εργασιών της στη Χαλκιδική.

Για το θέμα, που έχει προκαλέσει σφοδρή κόντρα ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αντιπολίτευση, ο κ. Μητσοτάκης είχε το απόγευμα συνάντηση με τον διευθύνοντα σύμβουλο της καναδικής εταιρείας Πολ Ράιτ. 

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση τόνισε ότι : «Στις Σκουριές η ιδεοληπτική πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ διώχνει τη μεγαλύτερη επένδυση στη χώρα, οδηγεί σήμερα 600 εργαζόμενους στην ανεργία και σε δεύτερο χρόνο άλλους 500, στερεί 500 επιπλέον θέσεις εργασίας από την οικονομία το 2016 και δυσφημεί διεθνώς την Ελλάδα ως επενδυτικό προορισμό».

«Καλώ τον κ. Τσίπρα να παρέμβει, ώστε να δοθεί λύση στο πρόβλημα άμεσα» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ υπογραμμίζοντας ότι «ειλικρινά δεν καταλαβαίνω τι θα πει στους ξένους επενδυτές που θα δει στο Νταβός την ερχόμενη εβδομάδα με τις Σκουριές κλειστές».