Στη μεταβατική περίοδο κατά την οποία επανήλθε η χορήγηση των φαρμάκων υψηλού κόστους, όπως τα ογκολογικά, από τα φαρμακεία των νοσοκομείων, και όχι σε ελλιπή χρηματοδότησηαποδίδει το υπουργείο Υγείας τις ελλείψεις σε φάρμακα που παρατηρήθηκαν σε κάποια νοσοκομεία.

Από την 1η Ιανουαρίου επανήλθε η χορήγηση των φαρμάκων υψηλού κόστους (π.χ. ογκολογικά) από τα φαρμακεία των νοσοκομείων, μετά την πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση που προβλέπει κλειστό προϋπολογισμό και επιβολή claw- back στη νοσοκομειακή φαρμακευτική δαπάνη, αναφέρει το υπουργείο Υγείας και τονίζει ότι «με αυτό τον τρόπο όχι μόνο δεν επιβαρύνονται οι ογκολογικοί ασθενείς, αντιθέτως, μπαίνει τέλος στην ταλαιπωρία τους, αφού μέχρι σήμερα αναγκάζονταν να πηγαίνουν στα νοσοκομεία και με τη διαδικασία του «στερείται», να προμηθεύονται τα φάρμακά τους από τον ΕΟΠΥΥ».

Ήδη, όπως διευκρινίζει το υπουργείο Υγείας έχει αντιμετωπιστεί σε μεγάλο βαθμό το πρόβλημα και τις επόμενες ημέρες θα ομαλοποιηθεί πλήρως η χορήγηση αυτών των ειδικών φαρμάκων στους ασθενείς ενώ δόθηκε η εντολή να υπάρξει στενή παρακολούθηση της διαδικασίας άμεσου εφοδιασμού των φαρμακείων των νοσοκομείων, έτσι ώστε κανένας ασθενής να μη στερηθεί τα φάρμακα που έχει ανάγκη.

Καταγγελίες για δεκάδες καρκινοπαθείς που έμειναν χωρίς θεραπεία στο Λαϊκό νοσοκομείο έκανε χθες ο Ιατρικός σύλλογος Αθηνών.