Μετωπική σύγκρουση μεταξύ της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την επίθεση που δέχθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής από διαδηλωτές κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην Αργυρούπολη. Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε στο ΣΥΡΙΖΑ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του την ώρα που απ' έξω βρισκόταν συγκεντρωμένοι διαδηλωτές και φώναζαν συνθήματα.  Για «εγκάθετους του ΣΥΡΙΖΑ» έκανε λόγο ο κ. Πεταλωτής.  «Καυστική» απάντηση εξέδωσε ο Συνασπισμός. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, στην ομιλία του υποστήριξε ότι  «oι εγκάθετοι του ΣΥΡΙΖΑ προσπαθούν να μας κάνουν να ξεχάσουμε τι σημαίνει Δημοκρατία», ενώ τόνισε ότι στο χθεσινό περιστατικό  συμμετείχαν «τραμπούκοι και κανίβαλοι που στόχο έχουν να αποπροσανατολίσουν το έργο της κυβέρνησης».

Μάλιστα, ο κ Πεταλωτής, αναφορικά με τις καταγγελίες του, ότι πίσω από τον προπηλακισμό του βρίσκονται μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, υποστήριξε ότι έχει και αποδείξεις.

Ο Συνασπισμός από τη μεριά του, αργά χθες το βράδυ, εξέδωσε καυστική ανακοίνωση στην οποία μεταξύ άλλων χαρακτηρίζει τον κυβερνητικό εκπρόσωπο «εγκάθετο της τρόικας».

Παράλληλα, στην ανακοίνωση του ο Συνασπισμός κάνει λόγο για «ενορχηστρωμένη προσπάθεια του συστήματος ΠΑΣΟΚ να δημιουργήσει κλίμα δυσφήμισης σε βάρος των αυθόρμητων κινητοποιήσεων των αγανακτισμένων πολιτών, αποδίδοντάς τις σε υποκινητές».

Και καταλήγει ο Συνασπισμός : «Στον κ. Πεταλωτή, του αφιερώνουμε τη φράση βουλευτή της παράταξης του: “Οι πρίγκιπες της κυβέρνησης, τους φτύνει ο κόσμος και νομίζουν ότι βρέχει”».

Από την πλευρά του, το ΠΑΣΟΚ με ανακοίνωση που εξέδωσε, καταδίκασε τα επεισόδια σε βάρος του κυβερνητικού εκπροσώπου, υποστηρίζοντας ότι «πρωταγωνιστές» είναι «για ακόμη μια φορά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ», ενώ κάλεσε  τα πολιτικά κόμματα «να πάρουν ξεκάθαρη θέση για τα σημερινά επεισόδια, τα οποία στρέφονται σε βάρος του δημοκρατικού διαλόγου και της ίδιας της Δημοκρατίας»