Την πρόθεσή του να μη στηρίξει την κυβέρνηση στο ασφαλιστικό διαμηνύει ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή «Ιστορίες» του ΣΚΑΪ, λίγο πριν τις εκλογές για την ηγεσία της ΝΔ.

«Η περίοδος του λαϊκισμού έφτασε στο τέλος της και αυτό είναι ευκαιρία για τη ΝΔ, να γράψει ένα νέο κεφάλαιο στη μεταλαϊκιστική εποχή του τόπου. Θα κάνω ότι μπορώ για να ξανακάνω τη ΝΔ μεγάλο κόμμα. Δεν είμαι συγκρουσιακός τύπος, αλλά εάν χρειαστεί θα συγκρουστώ» τονίζει.

Αναφερόμενος στην κυβέρνηση και στις κρίσιμες ψηφοφορίες που πλησιάζουν, σημειώνει πως «εάν κινδυνεύει η πλειοψηφία, τότε θα πρέπει να κάνουμε ότι προβλέπει το Σύνταγμα. Θα πρέπει να παραιτηθεί η κυβέρνηση και να σχηματιστεί μία νέα. Αλλά δεν μπορεί από τη μία η κυβέρνηση να τινάζει μεταρρυθμίσεις στον αέρα και από την άλλη να ζητάει στα δύσκολα τη στήριξή μας» και προσθέτει:

Θα βάλω κάτι σε κάτι που πιστεύω ότι είναι το σωστό, και η μεταρρύθμιση για το ασφαλιστικό δεν πατάει στις παθογένειές του, αλλά είναι πασάλειμμα. Η κυβέρνηση έχει ευθύνη να ψηφίσει το νομοσχέδιο και εμείς έχουμε ευθύνη να κάνουμε συγκροτημένη αντιπολίτευση. Εξάλλου δεν είμαστε στον Ιούνιο όταν βρισκόμασταν με το ένα πόδι εκτός ευρώ. Υπάρχει πρόγραμμα.  

Κατά τα άλλα, ο κ. Μητσοτάκης τονίζει πως «οι μεταρρυθμιστές μπορεί να γίνουν πλειοψηφία στη ΝΔ» και εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι «αυτή η σιωπηρή πλειοψηφία θα οδηγήσει την αξιωματική αντιπολίτευση και στη νίκη στις εθνικές εκλογές».