Οι δηλώσεις του την Τρίτη προκάλεσαν σάλο και αντιδράσεις στο ΠΑΣΟΚ. Η πρόεδρος Φώφη Γεννηματά κάλεσε τον γραμματέα της ΚΟ, Βασίλη Κεγκέρογλου να του ζητήσει εξηγήσεις. 

Ο βουλευτής του κόμματος Λεωνίδας Γρηγοράκος, έδωσε το απομαγνητοφωνημένο κείμενο της συνέντευξη και απέδωσε τον σάλο σε παρερμηνεία των δηλώσεών του. 

Σήμερα όμως επανήλθε, με τις ίδιες δηλώσεις ασκώντας μάλιστα δριμεία κριτική στην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ. 

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ,επέμεινε  ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στην άποψη ότι δεν αποκλείονται διαρροές προς τον Κυριάκο  Μητσοτάκη, λέγοντας πως η εκλογή του είναι θετικό γεγονός.

Διευκρίνισε πως δεν μιλά για τον ίδιο και επιβέβαιωσε ότι έστειλε το χθεσινό κείμενο της συνέντευξής του στον γραμματέα της ΚΟ της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Βασ. Κεγκέρογλου και το θέμα, θεωρεί, είναι λήξαν.

Χαρακτήρισε υπερβολή τη δήλωση Γεννηματά ότι χωρίζει άβυσσος το ΠΑΣΟΚ με τη ΝΔ. Υποστήριξε πως η εκλογή Μητσοτάκη αποτελεί κίνδυνο για τη Δημοκρατική Συμπαράταξη και τα κόμματα του κεντρώου χώρου και πως ο ίδιος "κτυπά καμπανάκι". Ανέφερε ότι η κ. Γεννηματά πρέπει να δώσει το πολιτικό στίγμα της ΔΗ.ΣΥ και ζήτησε την διεξαγωγή συνεδρίου.